Η Ρενάτα Βορατσόβα θα ζητήσει αποζημίωση από την ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας

Author

Categories

Share

Η Τσέχα τενίστρια, Ρενάτα Βορατσόβα τοποθετήθηκε στο ίδιο κέντρο «κράτησης» με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, αναγκάστηκε να φύγει από την Αυστραλία και ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει οικονομική αποζημίωση από την Αυστραλιανή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (TA).

Η Βορατσόβα και ο Τζόκοβιτς, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, είχαν αρχικά εξαιρεθεί από τους κανόνες υγείας που ισχύουν στην Αυστραλία για την καταπολέμηση του της COVID-19. Όμως οι αρχές, αρνήθηκαν στην Βορατσόβα την είσοδο στην χώρα -όπως και στον Σέρβο κορυφαίο τενίστα- θεωρώντας ότι ο λόγος απαλλαγής δεν πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Η πρωταθλήτρια από την Τσεχία μεταφέρθηκε στο ίδιο κέντρο «κράτησης» με τον «Νόλε», στην Μελβούρνη, πριν τελικά απελευθερωθεί και επιστρέψει στην Τσεχία μετά την ακύρωση της βίζας της, σε αντίθεση με τον Σέρβο, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος και αναμένει την τελική απόφαση για την παραμονή του στην χώρα και την συμμετοχή του στο Australian Open.

Η Βορατσόβα είπε στην τσέχικη εφημερίδα «Denik» ότι η αποζημίωση που θα ζητήσει δεν θα είναι μικρή: «Μόνο το αεροπορικό εισιτήριο, μου κόστισε 60.000 κορώνες Τσεχίας (σ.σ. 2.460 ευρώ) και ο προπονητής μου ταξίδεψε μαζί μου», εξήγησε ο Βορατσόβα, η οποία βρίσκεται στο Νο 82 της παγκόσμιας κατάταξης και πρόσθεσε: «Και μετά υπάρχει και όλος αυτός ο χρόνος, τα ξενοδοχεία, οι προπονήσεις και η προετοιμασία για το Australian Open. Ελπίζω ότι η Αυστραλιανή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης θα συμφωνήσει και δεν χρειάζεται να κινήσουμε νομικές διαδικασίες».

«Δεν σκέφτομαι το τένις. Είμαι ακόμα σε σοκ, δεν το έχω χωνέψει ακόμα. Είμαι εξαντλημένη», εκμυστηρεύθηκε η Βορατσόβα στην συνέχεια, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα το φανταζόμουν καν, ούτε στον χειρότερο εφιάλτη μου. Ηταν πάρα πολύ, αυτό που συνέβη. Ηταν σαν να έβλεπα μια ταινία. Μια μακρά ανάκριση με εντολές όπως «γδύσου», «ντύσου». Δεν θέλω καν να το σκεφτώ, πόσο μάλλον να το ξαναζήσω».

Λίγες ώρες αργότερα, η Βορατσόβα εξέφρασε την άποψη ότι «όλοι οι παίκτες πρέπει να εμβολιασθούν» και υποστήριξε πλήρως «τις μεταναστευτικές πολιτικές που εφαρμόζονται» στην Αυστραλία.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share