Η Rheinmetall ζητά από Σολτς να σταλούν άμεσα 100 τεθωρακισμένα Marder στην Ουκρανία

Author

Categories

Share

Η κυβέρνηση της Γερμανίας θα λάβει άμεσα απόφαση για την παράδοση 100 τεθωρακισμένων Marder στην Ουκρανία. Η κατασκευάστρια εταιρεία Rheinmetall έχει ζητήσει ακόμη άδεια προκειμένου να παραδώσει άρματα μάχης Leopard 1.

Η απόφαση σχετικά με την παράδοση 100 τεθωρακισμένων οχημάτων Marder στην Ουκρανία θα ληφθεί «άμεσα», δήλωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ, τη Δευτέρα του Πάσχα (25.04.2022).

Σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt, η κατασκευάστρια Rheinmetall προσπαθεί να εξασφαλίσει την απαιτούμενη άδεια εξαγωγής από την κυβέρνηση, με στόχο τα πρώτα οχήματα να είναι επιχειρησιακά έτοιμα εντός των προσεχών εβδομάδων. Τα εν λόγω συστήματα αποσύρονται σταδιακά από τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις και αντικαθίστανται από τα Puma. Πριν από την παράδοσή τους στην Ουκρανία θα πρέπει όμως να επισκευαστούν. Σύμφωνα με την εταιρία, τα πρώτα 20 θα μπορούσαν να είναι έτοιμα σε έξι έως οκτώ εβδομάδες, ενώ άλλα 50 θα παραδίδονταν εντός πέντε έως έξι μηνών.

Η Rheinmetall έχει ζητήσει ακόμη άδεια προκειμένου να παραδώσει άρματα μάχης Leopard 1, του προηγούμενου άρματος μάχης από αυτό που χρησιμοποιεί σήμερα η Γερμανία (Leopard 2).

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share