Η Ρωσία διπλασίασε το απλήρωτο πρόστιμο των 21,5 εκατομμυρίων ευρώ στην Google

Author

Categories

Share

Δικαστήριο της Ρωσίας επιβάλλει πρόστιμο 47 εκατομμυρίων δολαρίων (σ.σ. 43 εκατομμύρια ευρώ) στην Google. Στον παγκόσμιο κολοσσό της τεχνολογίας η Μόσχα είχε επιβάλλει πρόστιμο 2 δισεκατομμυρίων ρουβλίων τον Φεβρουάριο του 2022. 

Στην Google επιβλήθηκε από δικαστήριο της Ρωσίας πρόστιμο 4 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (σ.σ. 47 εκατομμυρίων δολαρίων ή 43 εκατομμυρίων ευρώ), επειδή δεν πλήρωσε προηγούμενο πρόστιμο για τη φερόμενη κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης που έχει στην πλατφόρμα φιλοξενίας βίντεο, ανακοίνωσε σήμερα η αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική αρχή της χώρας.

Η «καμπάνα» των αρχών της Μόσχας έχει παραλήπτη τη μητρική εταιρεία «Alphabet» της Google, και εντάσσεται στο πλαίσιο της εντεινόμενης ρωσικής καμπάνιας εναντίον των ξένων εταιρειών τεχνολογίας.

Στην Google είχε επιβληθεί πρόστιμο 2 δισεκατομμυρίων ρουβλίων τον Φεβρουάριο του 2022. Η Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία (FAS) είχε δηλώσει ότι η υπηρεσία YouTube της Google έχει μια «αδιαφανή, προκατειλημμένη και απρόβλεπτη» προσέγγιση για την «αναστολή και τον αποκλεισμό λογαριασμών και του περιεχομένου των χρηστών», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Google εφεσίβαλε ουσιαστικά την απόφαση αυτή. Η αμερικανική εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα που εστάλη με e-mail να σχολιάσει τι θέμα.

Η FAS ανακοίνωσε ότι το προηγούμενο πρόστιμο που είχε επιβληθεί στην Google διπλασιάσθηκε κατά τη διάρκεια της περιόδου μη καταβολής του.

«Η εταιρεία θα πρέπει να καταβάλει επιπροσθέτως περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια ρούβλια στον προϋπολογισμό της Ρωσικής Ομοσπονδίας», καταλήγει η ανακοίνωση της FAS.

Το YouTube, το οποίο έχει μπλοκάρει τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης σε παγκόσμιο επίπεδο, δέχεται ισχυρές πιέσεις από ρωσικούς κρατικούς φορείς και πολιτικούς, αλλά η Μόσχα απέφυγε να το μπλοκάρει, ένα μέτρο που ελήφθη κατά του Twitter, Facebook και Instagram της Meta.

Η Google σταμάτησε την on-line πώληση διαφημίσεων στη Ρωσία τον Μάρτιο του 2022 μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αλλά έχει διατηρήσει την ελεύθερη πρόσβαση σε κάποιες από τις υπηρεσίες της. Η ρωσική θυγατρική της κατέθεσε επίσημα αίτηση πτώχευσης αφού οι αρχές κατέσχεσαν τον τραπεζικό της λογαριασμό, καθιστώντας αδύνατη την πληρωμή του προσωπικού και των προμηθευτών.

Η Google πρέπει να καταβάλει το πρόστιμο εντός 30 ημερών.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share