Η Ρωσία «υπόσχεται» αντίποινα στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης για το πάγωμα των λογαριασμών του RT

Author

Categories

Share

Η Μόσχα «υποσχέθηκε» α προχωρήσει σε αντίμετρα κατά των γαλλικών μέσων ενημέρωσης στη Ρωσία, μετά το πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών του RT France, του γαλλικού παραρτήματος του ρωσικού καναλιού RT.

«Το πάγωμα των λογαριασμών του RT France θα επιφέρει αντίμετρα εναντίον των γαλλικών μέσων ενημέρωσης στη Ρωσία αν οι γαλλικές αρχές δεν πάψουν να τρομοκρατουν τους ρώσους δημοσιογράφους», προειδοποίησε πηγή στους κόλπους της ρωσικής διπλωματίας, την οποία επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων Ria Novosti και TASS.

Χθες, Παρακσευή, τα συνδικάτα του RT France είχαν καταγγείλει το πάγωμα των λογαριασμών του καναλιού στη Γαλλία.

«Με την κύρωση αυτή, σχεδόν 100 μισθωτοί και περίπου 50 δημοσιογράφοι θα βρεθούν πιθανόν στην ανεργία», υπογράμμισαν σε ανακοίνωσή τους οι οργανώσεις των συνδικάτων FO (Force ouvrière) και SNJ (Syndicat des journalistes) στο RT France, σύμφωνα με τις οποίες οι λογαριασμοί «πάγωσαν με απόφαση του (γαλλικού) κράτους».

«Λάβαμε ειδοποίηση από την τράπεζά μας στις 18 Ιανουαρίου που μας πληροφορούσε ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί μας έχουν παγώσει έπειτα από αίτημα της γενικής διεύθυνσης του υπουργείου Οικονομικών», διευκρίνισε σήμερα μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας συνδικαλιστής του SNJ στο RT France».

Απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε πως τα περιουσιακά στοιχεία του καναλιού πάγωσαν σε εφαρμογή των πιο πρόσφατων ευρωπαϊκών κυρώσεων και όχι με άμεση πρωτοβουλία του γαλλικού κράτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share