Η Σελένα Γκόμεζ «κρεμά στα… μανταλάκια» τον Μπόρις Τζόνσον για την δωρεά 5 εκατ. εμβολίων

Author

Categories

Share

Τη δέσμευση του Μπόρις Τζόνσον, για το πλεόνασμα των εμβολίων κατά του κορονοϊού της Βρετανίας, σχολίασε η Σελένα Γκόμεζ. Σε ανάρτησή της στο Twitter, επέκρινε τον πρωθυπουργό της Βρετανίας για την αναγγελία του θα δοθούν πέντε εκατομμύρια δόσεις εμβολίων έως τον Σεπτέμβριο.

«Υποσχεθήκατε ότι η Βρετανία θα δωρίσει όλο τα πλεόνασμα εμβολίων» θυμίζει στον πρωθυπουργό. «Μπόρις Τζόνσον, πέντε εκατομμύρια δόσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο είναι πολύ αργά» έγραψε η Σελένα Γκόμεζ στο Twitter, προσθέτοντας σε ετικέτα τον λογαριασμό του πρωθυπουργού της Βρετανίας.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 10 Ιουνίου, ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι η Βρετανία θα αρχίσει να δωρίζει εμβόλια κατά του κορονοϊού σε φτωχότερες χώρες τις επόμενες εβδομάδες. Πέντε εκατομμύρια δόσεις θα διατεθούν από το Ηνωμένο Βασίλειο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ άλλα 25 εκατομμύρια θα δοθούν δωρεάν μέχρι το τέλος του έτους.

«Ως αποτέλεσμα της επιτυχίας του προγράμματος εμβολιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου, είμαστε πλέον σε θέση να μοιραστούμε μερικές από τις δόσεις μας που αποτελούν πλεόνασμα με εκείνους που τις χρειάζονται» ανέφερε ο Μπόρις Τζόνσον σε δήλωσή του πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της G7 στην Κορνουάλη. «Με αυτόν τον τρόπο θα κάνουμε ένα τεράστιο βήμα προς την κατεύθυνση της νίκης κατά της πανδημίας» υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε ότι 500 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων Pfizer θα διατεθούν σε 92 χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα και στην Αφρικανική Ένωση.

Νωρίτερα την εβδομάδα ηθοποιοί και τραγουδιστές, αθλητές, μεταξύ άλλων οι Πριγιάνκα Τσόπρα, Μπίλι Άιλις και Ντέιβιντ Μπέκαμ κάλεσαν τους ηγέτες της G7 να δωρίσουν το 20% των εμβολίων τους σε φτωχότερα κράτη.

«Η πανδημία δεν θα τερματιστεί οπουδήποτε έως ότου τερματιστεί παντού και αυτό σημαίνει τη λήψη εμβολίων από κάθε χώρα, όσο το δυνατόν γρηγορότερα και δίκαια» αναφέρουν σε ανοιχτή επιστολή τους.

«Η Σύνοδος Κορυφής της G7 είναι μια σημαντική ευκαιρία για εσάς να συμφωνήσετε στις ενέργειες, ώστε να υπάρξουν εμβόλια εκεί όπου είναι αναγκαία περισσότερο, γρήγορα» επισημαίνεται στην επιστολή.

Η Σελένα Γκόμεζ υπογράφει την επιστολή μαζί με τους Λίαμ Πέιν, Ολίβια Κόλμαν Ορλάντο Μπλουμ Γιούαν ΜακΓκρέγκορ και Λούσι Λίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share