Η στιγμή που οι άνδρες της Wagner αποχωρούν από το Ροστόφ και οι Ρώσοι τους επευφημούν σαν ήρωες

Author

Categories

Share

Οι άνδρες των ένοπλων μισθοφόρων της εταιρείας Wagner ολοκληρώνουν σήμερα (25.06.2023) την απόσυρσή τους από το Ροστόφ της Ρωσίας

Προηγήθηκε η συμφωνία μεταξύ του επικεφαλής της Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν και του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν για κατάπαυση του πυρός και ειρήνη ανάμεσα στο Κρεμλίνο και την εταιρεία. 

Αργά το βράδυ, ο Πριγκόζιν εγκατέλειψε το γενικό αρχηγείο του στρατού της Ρωσίας στο Ροστόφ, μετά από τον τερματισμό της ανταρσίας της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης: 

Την ίδια ώρα, με τη συμφωνία μεταξύ Πούτιν-Πριγκόζιν να έχει τεθεί σε ισχύ, πλήθος Ρώσων κατοίκων του Ροστόφ επευφημούσαν σαν ήρωες και χειροκροτούσαν τους άνδρες της Wagner κατά τη διάρκεια της αποχώρησής τους. 

Παράλληλα, τους ζητούσαν να επιστρέψουν στις θέσεις τους. 

Δείτε το στο YouTube την αποθέωση των ανδρών της Wagner. 

Εν τω μεταξύ, το σύνολο των περιορισμών στις μετακινήσεις για την περιοχή του Ροστόφ έχουν σήμερα αρθεί, συμπεριλαμβανομένων και των περιορισμών που εφαρμόστηκαν για τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους, όπως μεταδόθηκε σήμερα, από ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων που επικαλέστηκαν τοπικούς αξιωματούχους.

“Οι σταθμοί λεωφορείων και σιδηροδρόμων εργάζονται κανονικά. Εισιτήρια πωλούνται, ενώ ισχύει το πρόγραμμα των δρομολογίων προς όλους τους προορισμούς”, δήλωσε ο Σεργκέι Τιούριν, αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Πολιτικής και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας για την περιοχή του Ροστόφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share