Η Τζένιφερ Ερμόσο κατηγορεί την ισπανική ομοσπονδία για εκφοβισμό και απειλές

Author

Categories

Share

Σύμφωνα με την Τζένιφερ Ερμόσο, η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία «εκφοβίζει και απειλεί» τις συμπαίκτριες της και πρωταθλήτριες κόσμου, προκειμένου να πετύχει τη συμμετοχή τους στους αγώνες της ομάδας στο Nations League.

Πριν από λίγες ημέρες, οι 15 από τις 23 Ισπανίδες διεθνείς, οι οποίες κατέκτησαν πρόσφατα το Μουντιάλ, ανακοίνωσαν ότι δεν θέλουν να επιστρέψουν στην εθνική ομάδα, απαιτώντας ολική αναμόρφωση των ισπανικών ποδοσφαιρικών αρχών, μετά το «αναγκαστικό φιλί» του πρώην προέδρου της ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, στο «10άρι» της ομάδας, Τζένιφερ Ερμόσο.

Ωστόσο, τη Δευτέρα (18.09) κλήθηκαν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα για τους επόμενους αγώνες του Nations League, από τον νέο ομοσπονδιακό προπονητή, Μόντσε Τομέ, ο οποίος ωστόσο άφησε την Ερμόσο εκτός αποστολής, προκειμένου όπως υποστήριξε «να την προστατεύσει».

Η Ισπανίδα διεθνής, η οποία αυτήν την στιγμή αγωνίζεται στη μεξικανική ομάδα, Πατσούκα, εξέφρασε την υποστήριξή της στις συμπαίκτριες της, γράφοντας σε ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Οι παίκτριες είναι πολύ ξεκάθαρες, ότι αυτή είναι μια άλλη στρατηγική διχασμού και χειραγώγησης για να μας εκφοβίσει και να μας απειλήσει με νομικές επιπτώσεις και οικονομικές κυρώσεις».

Αντιδρώντας στα σχόλια του προπονητή της εθνικής, η Ερμόζο αναρωτήθηκε: «Να με προστατέυσετε από τι ή από ποιον;», τονίζοντας ότι οι ίδιοι που αναζητούν εμπιστοσύνη στην ομοσπονδία «δημοσιεύουν λίστα με παίκτριες που ζήτησαν να μην κληθούν».

Το απόγευμα της Δευτέρας, η πλειονότητα των Ισπανίδων διεθνών, που βρίσκονται σε απεργία, επαναβεβαίωσαν λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της πρώτης αποστολής του Τομέ, την «επιθυμία τους να μην κληθούν», εκτιμώντας ότι η ομοσπονδία «δεν είναι σε θέση να «απαιτήσει την παρουσία τους».

«Θα ήθελα να εκφράσω την υποστήριξή μου στις συμπαίκτριες μου, οι οποίες σήμερα εξεπλάγησαν και αναγκάσθηκαν να αντιδράσουν σε μια νέα ατυχή κατάσταση, που προκλήθηκε από τους ανθρώπους που συνεχίζουν να παίρνουν αποφάσεις εντός της ομοσπονδίας σήμερα», σχολίασε με νόημα η Ερμόσο.

Οι Ισπανίδες διεθνείς, έχουν κληθεί να βρίσκονται σήμερα στην Μαδρίτη και σε περίπτωση που δεν εμφανισθούν, κινδυνεύουν με βαριά πρόστιμα και δύο έως δεκαπέντε χρόνια αναστολή της άδειας τους από την ομοσπονδία.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share