Η UEFA επιβεβαίωσε την υποψηφιότητα της Ρωσίας για το Euro 2028

Author

Categories

Share

Η παραγκωνισμένη Ρωσία επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα και -σε μια περίοδο που έχει τεθεί στην άκρη, από κάθε αθλητική δραστηριότητα- έβαλε υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Euro 2028.

Η UEFA επιβεβαίωσε το απόγευμα της Τετάρτης (23/3) πως δέχθηκε υποψηφιότητες ενδιαφέροντος από Ηνωμένο Βασίλειο-Ιρλανδία (συνυποψηφιότητα), Ρωσία και Τουρκία για τη διοργάνωση του Euro 2028.

Η Ρωσία και η Τουρκία γνωστοποίησαν επίσης πως ενδιαφέρονται και για το Euro 2032, όπως ανέφερε η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία, ενώ αντίστοιχη κίνηση έχει κάνει απ’ την πλευρά της για το συγκεκριμένο τουρνουά και η Ιταλία.

Η FIFA και η UEFA έχουν τιμωρήσει τις ρωσικές ομάδες και τις Εθνικές Ομάδες της χώρας με αποκλεισμό απ’ όλες τις διεθνείς διοργανώσεις, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Οι υποψηφιότητες για να γίνουν αποδεκτές πρέπει να περιλαμβάνουν τουλάχιστον 10 γήπεδα, το ένα εκ των οποίων να έχει χωρητικότητα μίνιμουμ 60.000 θέσεων, ενώ άλλα δύο πρέπει να έχουν τουλάχιστον 50.000 θέσεις.

Οι χώρες που θα φιλοξενήσουν το Euro 2028 και το Euro 2032 θα γίνουν γνωστές τον Σεπτέμβριο. Το Euro 2024 θα διεξαχθεί στη Γερμανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share