Η UEFA τιμώρησε και τη Λευκορωσία: Αγώνες σε ουδέτερη έδρα και κεκλεισμένων για εθνική και συλλόγους

Author

Categories

Share

Η UEFA εξέδωσε ανακοίνωση, γνωστοποιώντας την επιβολή κυρώσεων και στη Λευκορωσία, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Όλοι οι σύλλογοι και οι εθνικές ομάδες της Λευκορωσίας, που αγωνίζονται σε διοργανώσεις της UEFA, θα πρέπει να παίζουν τους εντός έδρας αγώνες τους σε ουδέτερες έδρες με άμεση ισχύ. Επιπλέον, κανένας θεατής δεν θα παρακολουθήσει αγώνες στους οποίους οι ομάδες από τη Λευκορωσία είναι τυπικά γηπεδούχοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της UEFA:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε ότι όλοι οι σύλλογοι και οι εθνικές ομάδες της Λευκορωσίας, που αγωνίζονται σε διοργανώσεις της UEFA, θα πρέπει να παίζουν τους εντός έδρας αγώνες τους σε ουδέτερες έδρες με άμεση ισχύ. Επιπλέον, κανένας θεατής δεν θα παρακολουθήσει αγώνες στους οποίους οι ομάδες από τη Λευκορωσία είναι τυπικά γηπεδούχοι.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA θα συγκαλεί περαιτέρω έκτακτες συνεδριάσεις, σε τακτική συνεχή βάση όπου απαιτείται, για να επανεκτιμήσει τη νομική και πραγματική κατάσταση καθώς εξελίσσεται και να λάβει περαιτέρω αποφάσεις, όπου απαιτείται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share