Η UEFA το ξεκαθάρισε για το Euro 2020: «Δεν αλλάζουν τα γήπεδα»

Author

Categories

Share

Με επίσημη της ενημέρωση, η UEFA ξεκαθάρισε ότι οι προημιτελικοί, ημιτελικοί αλλά και ο τελικός του Euro 2020 θα διεξαχθούν στα γήπεδα που έχουν προγραμματιστεί πριν την έναρξη του τουρνουά.

Παρά τις πιέσεις που υπήρξαν και το.. θόρυβο που είχαμε, τα σχέδια για τα γήπεδα που θα γίνουν τα ματς του Euro 2020 δεν αλλάζουν.

«Όλοι οι εναπομείναντες αγώνες του Euro 2020 θα διεξαχθούν όπως έχει προγραμματιστεί» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η UEFA.

«Τα μέτρα περιορισμού που υιοθετήθηκαν σε καθέναν από τους χώρους του τουρνουά είναι πλήρως εναρμονισμένα με τους κανονισμούς που έχουν αποφασιστεί από τις αρμόδιες τοπικές αρχές για την υγεία. Οι τελικές αποφάσεις, ο αριθμός των θεατών που θα παρευρεθούν στους αγώνες και οι προϋποθέσεις συμμετοχής και τα γήπεδα υποδοχής εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των αρμόδιων τοπικών αρχών και η UEFA ακολουθεί αυστηρά όλα αυτά τα μέτρα» τονίζεται.

Μια στάση που αναμένεται να προκαλέσει εκ νέου αντιδράσεις, ιδιαίτερα από τους γιατρούς, μετά και την εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα».

Άμεση ήταν, για παράδειγμα, η αντίδραση του διάσημου Ιταλού λοιμοξιολόγου, Ρομπέρτο Μπουριόνι, που έγραψε στο Twitter: «Η απατηλή ανευθυνότητα της UEFA που αρνείται να μετακινήσει τους αγώνες του Euro από πόλεις όπου υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μετάδοσης είναι απαράδεκτη. Είναι επίσης απαράδεκτο οι κυρίαρχες χώρες να το αποδεχθούν αυτό, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share