Η Βίνους Γουίλιαμς κάνει δημοπρασία μαζί με άλλους καλλιτέχνες για να σώσουν το σπίτι της Νίνα Σιμόν

Author

Categories

Share

Δημοπρασία για να σώσουν το σπίτι της Νίνα Σιμόν στη Βόρεια Καρολίνα από την κατεδάφιση διοργανώνει η πρωταθλήτρια του τένις Βίνους Γουίλιαμς (Venus Williams) μαζί με άλλους καλλιτέχνες και να παραμείνει το οίκημα ως ένας εθνικός θησαυρός των ΗΠΑ τα επόμενα χρόνια.

Τέσσερις εικαστικοί καλλιτέχνες είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους το 2017 στη Νέα Υόρκη για να αγοράσουν το σπίτι της Νίνα Σιμόν και τώρα, σε συνεργασία με τη Βίνους Γουίλιαμς, θα κάνουν δημοπρασία τα έργα τους ώστε τα χρήματα να διατεθούν στο σπίτι και τη διάσωσή του.

Πρόκειται για μια on line δημοπρασία που θα γίνει στις 12 -22 Μαϊου. Σε αυτή θα πωληθούν έργα των πρωτεργατών της προσπάθειας, Τζούλι Μέρετου, Άνταμ Πέντλετον, Ρασίντ Τζόνσον και Έλεν Γκάλαχερ, όπως και των Μέρι Γουέδερφροντ, Ρόμπερτ Λόνγκο και Στάνλεϊ Γουίτνεϊ, ενώ θα πραγματοποιηθεί γκαλά στη Γκαλερί Pace για την παρουσίαση των έργων. 

Τα έσοδα θα διατεθούν για την αποκατάσταση του σπιτιού της Νίνα Σιμόν στην Τάιρον, στη Βόρεια Καρολίνα. Το Ταμείο Δράσης για την Αφρικανικό-Αμερικανική Πολιτιστική Κληρονομιά που ανήκει στο Εθνικό Ταμείο για τη Διαφύλαξη της Ιστορίας των ΗΠΑ, τη Γκαλερί Σύγχρονης Τέχνης Pace και τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s διοργανώνουν εκστρατεία.

Το Ταμείο Δράσης ανέλαβε την πρωτοβουλία μαζί με τους καλλιτέχνες, μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες ανακαίνισης του σπιτιού οι καλλιτέχνες μαζί με το για να παραμείνει το οίκημα.

Γιατί είναι σημαντικό το σπίτι της Νίνα Σιμόν

Η διεθνούς φήμης πιανίστρια, τραγουδίστρια των μπλουζ και ακτιβίστρια για τα πολιτικά δικαιώματα γεννήθηκε το 1933 ως Γιουνίς Κάθλιν Γουέιμον και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στο τριών δωματίων σπίτι.

Σε αυτό γεννήθηκε το πάθος της για τη μουσική από τη μητέρα της, που ήταν ιεροκήρυκας των Μεθοδιστών και τον πατέρα της, ο οποίος είχε εργαστεί ως διασκεδαστής στην αρχή της καριέρας του. Το 1950, η Νίνα Σιμόν έφυγε από τη Βόρεια Καρολίνα για ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα στη Σχολή Μουυσικής, Δράματος και Χορού Τζούλιαρντ στη Νέα Υόρκη.

«Οι πρωτοπόροι καλλιτέχνες όπως η Νίνα Σιμόν μας υπενθυμίζουν ότι η τέχνη, σε όλες τις μορφές της, έχει εξαιρετική δύναμη» είπε ο Πέντλετον σε δήλωσή του.

«Κατά τη διάρκεια της ζωής της, η μουσική της αντηχούσε σε ηπείρους και γενιές. Συνεχίζει να συγκινεί ανθρώπους απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα με την ομορφιά της, την ειλικρίνειά της και το απόλυτο θράσος της. Το έργο της διατήρησης του παιδικού της σπιτιού ήταν, για μένα, μια ισχυρή υπενθύμιση της διαρκούς κληρονομιάς της» τόνισε.

«Καθένας από τους καλλιτέχνες που επιλέξαμε ο Άνταμ Πέντλετον και εγώ για τη δημοπρασία έχει μια μοναδική, δυνατή φωνή και έχουμε συγκινηθεί από τη γενναιοδωρία και τον ενθουσιασμό τους για αυτόν τον σημαντικό σκοπό» σχολίασε η Βίνους Γουίλιαμς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share