Η Βρετανία σκέφτεται κατάργηση καραντίνας για εμβολιασμένους τουρίστες – «Μήνυμα» στους Ιταλούς: Μην έρθετε στο Γουέμπλεϊ

Author

Categories

Share

Ήταν να μην κάνει την αρχή η Βρετανία. Αφού από τις 19 Ιουλίου καταργεί την καραντίνα για τους (πλήρως εμβολιασμένους) Βρετανούς που επιστρέφουν στη χώρα τους από διακοπές σε «πορτοκαλί» χώρες (όπως η Ελλάδα), τώρα η Βρετανία εξετάζει να κάνει το ίδιο και για τους τουρίστες από άλλες χώρες.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η Βρετανία σχεδιάζει να καταργήσει την καραντίνα για τις αφίξεις πλήρως εμβολιασμένων τουριστών από άλλες χώρες, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς στο Sky News.

“Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα είμαι σε θέση να ανακοινώσω περισσότερα και για άλλα μέρη του κόσμου”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Χθες (08.07.2021) ο Σαπς ανακοίνωσε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι κάτοικοι της χώρας που θα φθάνουν στην Αγγλία από χώρες μεσαίου κινδύνου στην “πορτοκαλί” λίστα του κορονοϊού δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους.

Ο Σαπς είπε ότι η διαδικασία αναγνώρισης του καθεστώτος εμβολιασμού θα επικεντρωθεί στις χώρες που χορηγούν εμβόλια τα οποία έχει εγκρίνει ο ΠΟΥ και σχολίασε ότι η διαδικασία είναι σύνθετη επειδή η κάθε χώρα έχει διαφορετικό σύστημα πιστοποίησης.

“Είναι ευκολότερο από την ΕΕ επειδή δημιουργούν το δικό τους ψηφιακό διαβατήριο, είναι πιο πολύπλοκο από άλλες χώρες, για παράδειγμα οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν ψηφιοποιημένο σύστημα”, δήλωσε ο υπουργός σε μια άλλη συνέντευξή του στο BBC.

«Μην έρθετε στο Γουέμπλεϊ»

Ο Βρετανός υπουργός κάλεσε επίσης τους Ιταλούς να μην επιχειρήσουν να ταξιδέψουν στην Αγγλία για τον τελικό του Euro την Κυριακή (11.07.2021).

Η Αγγλία αντιμετωπίζει την Ιταλία την Κυριακή στο Γουέμπλεϊ, στο Λονδίνο, όπου πλήθος περίπου 60.000 ανθρώπων αναμένεται να παρακολουθήσει τον αγώνα, αλλά από αυτούς λιγοστοί θα είναι Ιταλοί καθώς οι ταξιδιωτικοί κανόνες που ισχύουν στη Βρετανία προβλέπουν ότι οι αφίξεις από τη συγκεκριμένη χώρα θα μπαίνουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες.

Ερωτηθείς σήμερα τι θα έλεγε στους Ιταλούς φιλάθλους που θα επιχειρήσουν να παρακολουθήσουν από κοντά τον αγώνα ο Σαπς απάντησε: “Μην το κάνετε, είναι η απάντηση στην απλή αυτή ερώτηση. Αν διαπιστώσουμε ότι έρχεται κόσμος μόνο για τον αγώνα, δεν θα του επιτραπεί η είσοδος και στην πραγματικότητα πολλές πτήσεις τσάρτερ και απευθείας πτήσεις έχουν ακυρωθεί σε αυτή τη βάση”, δήλωσε ο υπουργός στον σταθμό Times Radio.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share