Η Βρετανία στέλνει εμπειρογνώμονες για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία

Author

Categories

Share

Εμπειρογνώμονες στέλνει η Βρετανία στην Ουκρανία για να τη βοηθήσει να συγκεντρώσει αποδεικτικά στοιχεία για τη δίωξη εγκλημάτων πολέμου. Η πρώτη ομάδα αναμένεται να φθάσει στην Πολωνία στις αρχές Μαΐου.

Η Ουκρανία λέει ότι ερευνά περίπου 7.500 πιθανά εγκλήματα πολέμου και τουλάχιστον 500 υπόπτους έπειτα από την ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου και η Βρετανία είναι διατεθειμένη να την βοηθήσει.

“Η Ρωσία έχει φέρει την βαρβαρότητα στην Ουκρανία και έχει διαπράξει άθλιες ωμότητες, ανάμεσά τους και εις βάρος γυναικών. Η βρετανική τεχνογνωσία θα βοηθήσει στην αποκάλυψη της αλήθειας και στο να λογοδοτήσει για τις ενέργειές του το καθεστώς του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν”, δήλωσε σήμερα η βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας.

Η ανακοίνωση για την αποστολή εμπειρογνωμώνων συμπίπτει με την επίσκεψη της υπουργού στη Χάγη για να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC), δικαστή Πιοτρ Χοφμάνσκι, και με τον ολλανδό ομόλογό της Γούπκε Χέκστρα.

“Η ομάδα ειδικών θα βοηθήσει την ουκρανική κυβέρνηση στην διαδικασία συγκέντρωσης αποδεικτικών στοιχείων και δίωξης εγκλημάτων πολέμου και θα περιλαμβάνει ειδικούς σε θέματα σεξουαλικής βίας που συνδέονται με πολέμους”, αναφέρει ανακοίνωση του Φόρεϊν Οφις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share