Η Wagner αποχώρησε αλλά στην Μόσχα θα έχουν αργία τη Δευτέρα

Author

Categories

Share

Αργία θα είναι η Δευτέρα (26.06.2023) για τους κατοίκους της Μόσχας, μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από την ανταρσία της Wagner στην Ρωσία.

Ο Δήμαρχος της Μόσχας, ο Σεργκέι Σαμπιάνιν, επιβεβαίωσε ότι η αυριανή ημέρα θα είναι αργία, παρότι η ένοπλη ανταρσία της Wagner τελείωσε ξαφνικά, έτσι όπως άρχισε δηλαδή.

Τις πρώτες πρωινές του Σαββάτου, όταν οι μισθοφόροι του Γεβγκένι Πριγκόζιν μπήκαν στη Ρωσία και κινούνταν προς την πρωτεύουσα, ο Σαμπιάνιν ανακοίνωσε πως η Δευτέρα θα ήταν αργία για τους περισσότερους Μοσχοβίτες και τους κάλεσε να μείνουν στα σπίτια τους για λόγους ασφαλείας.

Ο Πριγκόζιν που μετατράπηκε σε πολέμαρχο και οι χιλιάδες μισθοφόροι του έλεγαν πως είχαν σκοπό να απομακρύνουν τη ρωσική στρατιωτική ηγεσία και να την «τιμωρήσουν» έπειτα από επίθεση εναντίον βάσης της Wagner με πολλά θύματα. Η ανταρσία ήγειρε το φάσμα του εμφυλίου πολέμου και στη Μόσχα επιβλήθηκαν έκτακτα μέτρα από τις δυνάμεις ασφαλείας, που έστησαν οδοφράγματα και έκλεισαν δρόμους.

Η δραματική εξέγερση των μισθοφόρων τερματίστηκε χάρη σε μεσολάβηση της Λευκορωσίας, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως θα επιτραπεί στον Πριγκόζιν να εγκατασταθεί στη Λευκορωσία και η δίωξη σε βάρος του θα μπει στο αρχείο.

Μολαταύτα, ο Σαμπιάνιν είπε σήμερα πως η απόφασή του να κηρύξει αργία την αυριανή ημέρα ισχύει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share