Ιαπωνία – Γερμανία: Συμφώνησαν «κοινό βηματισμό» μετά την κρίση σε δυτικές τράπεζες

Author

Categories

Share

Παγκόσμιο συναγερμό έχουν προκαλέσει τα διαδοχικά πλήγματα στον τραπεζικό κλάδο, που πυροδότησαν αρνητικά σενάρια, αλλά και οδήγησαν σε «φυγή» επενδυτών από τις τραπεζικές μετοχές.

Οι τραπεζικές μετοχές δέχονται «σφυροκόπημα» σε όλο τον κόσμο μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και την αναγκαστική χρηματοδότηση της Credit Suisse με 54 δισεκ. δολάρια από την ελβετική κεντρική τράπεζα, δημιουργώντας ερωτηματικά σχετικά και με άλλες αδυναμίες του χρηματοοικονομικού συστήματος.

Υπό αυτό το πρίσμα, η Ιαπωνία και η Γερμανία συμφώνησαν σήμερα να συντονιστούν στενά αναφορικά με τις χρηματοοικονομικές αναταράξεις που οφείλονται σε προβλήματα μεταξύ δυτικών τραπεζών και παράλληλα να παρακολουθούν προσεκτικά τις παγκόσμιες αγορές και την οικονομία, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος του ιαπωνικού υπουργείου Οικονομικών.

Η συμφωνία συνήφθη στο πλαίσιο 45λεπτης συνάντησης ανάμεσα στον ιάπωνα υπουργό Οικονομικών Σουνίτσι Σουζούκι και τον γερμανό ομόλογό του Χρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Τόκιο για διμερείς διαβουλεύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share