Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη από την Γαύδο προς την Τουρκία – «Δε δεχόμαστε υποδείξεις για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»

Author

Categories

Share

Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Γαύδο όπου βρίσκεται για τα Θεοφάνεια. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο ακριτικό νησί είναι υψηλού συμβολισμού, αφού είναι η πρώτη μετά από εκείνη του Κώστα Σημίτη, το 1996. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις ο δεύτερος πρωθυπουργός που κάνει μια τέτοια επίσκεψη στη Γαύδο, μιλώντας στην τελετή των Θεοφανείων επανέλαβε (με αποδέκτη την Τουρκία ότι «η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για το πώς θα ασκήσει την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε δύναμη ειρήνης, αλλά ταυτόχρονα είμαστε και μια δύναμη αυτοπεποίθησης. Γνωρίζουμε ότι με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο μπορούμε να λύνουμε τις όποιες διαφορές μας ειρηνικά. Το έχουμε εξάλλου αποδείξει οριοθετώντας Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη με την Αίγυπτο και με την Ιταλία.

Γνωρίζουμε, επίσης, ότι αυτός είναι ο δρόμος στον οποίο πρέπει να πορευτούμε προκειμένου να επιλύσουμε και τις όποιες άλλες διαφορές έχουμε με τους γείτονές μας».

Μήνυμα, είπε, ήταν και το γεγονός πως βρέθηκε στην ακριτική Γαύδο για τα Θεοφάνεια. Και αφορά «στην προσήλωση της κυβέρνησής μας στη στήριξη όλων των ακριτικών περιοχών της πατρίδας μας». 

Επεσήμανε ακόμη ότι δυτικά από τη Γαύδο έχουν ξεκινήσει για πρώτη φορά έρευνες για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κοιτάσματα φυσικού αερίου τα οποία η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share