Ηλικιωμένη έσπασε «σκύλο από μπαλόνι» αξίας 42.000 δολαρίων – Το έργο τέχνης που έγινε θρύψαλα

Author

Categories

Share

Χίλια κομμάτια έγινε ένα από τα διάσημα γλυπτά του Αμερικάνου γλύπτη Jeff Koons, όταν κατά τη διάρκεια έκθεση στο Μαϊάμι μια ηλικιωμένη γυναίκα το ακούμπησε και το έσπασε…

Όλα έγιναν σε μια βραδιά της που οργάνωσε η γκαλερί αποκλειστικά για συλλέκτες και σημαντικές προσωπικότητες της τέχνης. Εκεί, μια συλλέκτης έργων τέχνης ακούμπησε το γλυπτό του Κουνς που μοιάζει με σκυλί από μπαλόνι. Το γλυπτό κουνήθηκε για μια στιγμή, έπεσε από το βάθρο του και έγινε θρύψαλα.

Το προσωπικό της γκαλερί αναγκάστηκε να σκουπίσει με φαράσι τα θραύσματα μπροστά στα έκπληκτα μάτια όσων βρίσκονταν στην γκαλερί. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό το γλυπτό κόστιζε πάνω από 42.000 δολάρια. 

Ο καλλιτέχνης Stephen Gamson δήλωσε στην Miami Herald ότι θαύμαζε το γλυπτό, όταν «μια ηλικιωμένη γυναίκα το χτύπησε, ρίχνοντάς το από το βάθρο του».

Στην αρχή ο ίδιος σκέφτηκε ότι επρόκειτο για μέρος κάποιας περφόρμανς, ωστόσο γρήγορα συνειδητοποίησε ότι πρόκειται για ατύχημα.

«Όταν έπεσε στο έδαφος, ήταν όπως όταν ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα προσελκύει ένα τεράστιο πλήθος στην εθνική οδό», δήλωσε ο Gamson. Επί 15 λεπτά επικρατούσε απόλυτη ησυχία, καθώς κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει τι είχε συμβεί. 

Η σειρά των γλυπτών του Κουνς «Balloon Dog» είναι από τα πιο εμβληματικά έργα σύγχρονης τέχνης και έχουν πουληθεί για δεκάδες εκατομμύρια δολάρια. Μερικά είναι τεράστια – με ύψος 3 μέτρα, ωστόσο το συγκεκριμένο ήταν μόλις 40 εκατοστά.

Ο Jeff Koons με ένα από τα μπαλόνια του:

Αξίζει να σημειωθεί πως το σκυλί – μπαλόνι ήταν ασφαλισμένο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share