Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Ο φυλακισμένος Ναβάλνι αντάλλαξε μέσω Instagram ευχές με την γυναίκα του

Author

Categories

Share

Ο φυλακισμένος Ρώσος αντιφρονών Αλεξέι Ναβάλνι αντάλλαξε ευχές για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με τη σύζυγό του Γιούλια μέσω Instagram, λέγοντας ότι έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που την είδε για τελευταία φορά από κοντά.

«Μερικές φορές και εγώ ο ίδιος αναρωτιέμαι πώς η μεγάλη μου αγάπη για σένα χωράει σε μια συνηθισμένη ανθρώπινη καρδιά. Σου μιλάω όλη την ώρα» έγραψε στο Instagram ο Αλεξέι Ναβάλνι με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αποκαλώντας την σύζυγό του με το χαϊδευτικό «Γιουλιάσκα».

Εκείνη, από την πλευρά της, απάντησε αναρτώντας μια φωτογραφία τους αγκαλιασμένοι, συνοδευόμενη από ένα emoji καρδιά.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος επέζησε από απόπειρα δηλητηρίασης το 2020, εκτίει ποινές συνολικά 11,5 ετών σε μια σωφρονιστική αποικία ανατολικά της Μόσχας με κατηγορίες όπως απάτη και περιφρόνηση του δικαστηρίου. Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δυτικές κυβερνήσεις υποστηρίζουν ότι ο σφοδρός πολέμιος του προέδρου Πούτιν έπεσε θύμα κατασκευασμένων υποθέσεων με στόχο να τον φιμώσουν για την κριτική που ασκεί στον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι είναι σε θέση να δημοσιεύει αναρτήσεις στα social media μέσω των δικηγόρων και των συνεργατών του, οι οποίοι εκφράζουν αυξανόμενη ανησυχία για την υγεία του έπειτα από επανειλημμένες παρατεταμένες περιόδους απομόνωσης για ασήμαντες παραβιάσεις των κανονισμών της φυλακής.

Οι ρωσικές αρχές λένε ότι ο Ναβάλνι αντιμετωπίζεται όπως κάθε άλλος κρατούμενος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share