Ινδία: 24.492 κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο – Επεκτείνονται τα περιοριστικά μέτρα

Author

Categories

Share

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 24.492 κρούσματα κορονοϊού, με τους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί να φθάνουν τους 11.409.831. Πρόκειται για την έκτη συνεχόμενη ημέρα που τα κρούσματα ξεπέρασαν το επίπεδο των 20.000.

Παράλληλα, οι θάνατοι ακόμη 131 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό της πανδημίας σε 158.856 νεκρούς ως αυτό το στάδιο. Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν σε 223.432 (+4.170 σε σύγκριση με την προηγουμένη).

Οι αρχές αποφάσισαν να επεκτείνουν τα περιοριστικά μέτρα για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού, καθώς εκφράζονται φόβοι περί επαπειλούμενου νέου κύματος στο κράτος που καταγράφει τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι θεωρεί ότι οι συναθροίσεις και το ότι πολλοί δεν εφαρμόζουν τη σύσταση για τη χρήση μάσκας είναι οι κυριότεροι παράγοντες που εξηγούν την αύξηση των κρουσμάτων, όχι τα παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού.

Οι αρχές στο ομόσπονδο κράτος Μαχαράστρα, που πλήττεται περισσότερο, έδωσαν εντολή χθες οι κινηματογράφοι, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια να μειώσουν στο μισό τον αριθμό των ανθρώπων που υποδέχονται μέχρι το τέλος του Μαρτίου, καθώς και να μειωθεί η προσέλευση κόσμου σε γάμους και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις. Έχουν επιβάλλει lockdowns σε κάποιες περιοχές.

Στο ομόσπονδο κράτος Γκουτζάρατ (δυτικά), αποφασίστηκε να μην επιτρέπεται η προσέλευση θεατών σε διεθνείς αγώνες κρίκετ, όπως αυτός ανάμεσα στην Ινδία και στην Αγγλία, μετά την έξαρση της πανδημίας.

Στα πρώτα ματς ήταν παρόντες δεκάδες χιλιάδες θεατές, ο ένας πλάι στον άλλο, καθιστοί και όρθιοι, με ελάχιστους να φορούν μάσκες.

Η επίμονη αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται μολονότι η εκστρατεία ανοσοποίησης συνεχίζεται. Η Ινδία έχει εμβολιάσει ως εδώ κάπου 26 εκατ. ανθρώπους για τον νέο κορονοϊό από τα μέσα του Ιανουαρίου και σκοπεύει να έχει εμβολιάσει 300 εκατ. από το 1,35 δισεκ. των κατοίκων της μέχρι τον Αύγουστο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share