Ινδία: 72.300 κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο – Αριθμός ρεκόρ από τον Οκτώβριο

Author

Categories

Share

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε την Πέμπτη (1/4) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 72.330 κρούσματα κορονοϊού. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό που έχει καταγραφεί από την 11η Οκτωβρίου, με το σύνολο των μολύνσεων να ξεπερνά τα 12,22 εκατομμύρια.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 459 ασθενείς με κορονοϊό υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει τους 162.927 νεκρούς ως εδώ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Αυτός είναι ο τέταρτος βαρύτερος απολογισμός παγκοσμίως, μετά από αυτούς των ΗΠΑ, της Βραζιλίας και του Μεξικού.

Η Ινδία καταγράφει έξαρση της πανδημίας τον Μάρτιο, με το πλουσιότερο ομόσπονδο κράτος της, τη Μαχαράστρα, όπου βρίσκεται η οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, η Μουμπάι, να επιβεβαιώνει μακράν τα περισσότερα.

Η χώρα συνεχίζει την εκστρατεία ανοσοποίησης, στο πλαίσιο της οποίας έχουν χορηγηθεί ως εδώ 64 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, και σήμερα ανακοίνωσε ότι ανοίγει την πλατφόρμα για τους πολίτες άνω των 45 ετών.

Παρότι οι ινδικές αρχές έχουν χορηγήσει υψηλό αριθμό δόσεων και έχουν προχωρήσει στην εξαγωγή σχεδόν ισάριθμων, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι επικρίνεται διότι κατά κεφαλήν, το ποσοστό των ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό πολλών άλλων χωρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share