Ινδονησία – Ηφαίστειο Σεμέρου: 1 νεκρός και 41 τραυματίες με εγκαύματα από την τρομερή έκρηξη

Author

Categories

Share

Εικόνες καταστροφής στην Ινδονησία από την ισχυρότατη έκρηξη του ηφαιστείου Σεμέρου. Τουλάχιστον 1 νεκρός και 41 τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός.

Από την έκρηξη του ηφαιστείου Σεμέρου στη νήσο Ιάβα στην Ινδονησία, τεράστια σύννεφα καπνού και τέφρας κάλυψαν την περιοχή, έγινε γνωστό από αξιωματούχους.

Σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα αξιωματούχοι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης διακρίνονται κάτοικοι, ανάμεσά τους παιδιά, να τρέχουν για να βρουν ασφαλές καταφύγιο.

Την ίδια ώρα σύννεφα καπνού και τέφρας υψώνονται, καλύπτοντας τα διπλανά χωριά στην επαρχία της Ανατολικής Ιάβας.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της περιοχής Λουματζάνγκ, ο Ιντάχ Μασντάρ, είπε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 41 έχουν υποστεί εγκαύματα.

Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς ποτάμια λάβας έφθαναν στα χωριά τους.

Οι αρχές στήνουν σκηνές για τους κατοίκους που εκκένωσαν τις εστίες τους, ανέφερε η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών (BNPB). Ωστόσο, τις επιχειρήσεις εκκένωσης εμποδίζει ο πυκνός καπνός, δήλωσε ο αρχηγός της BNPB, Σουχαριάντο.

«Πολλές περιοχές βυθίστηκαν στο σκοτάδι, αφότου καλύφθηκαν από την ηφαιστειακή τέφρα», περιέγραψε ο εκπρόσωπος της BNPB, Αμπντούλ Μουχάρι.

Η τελευταία μεγάλη έκρηξη του Σεμέρου σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2020. Είχε και τότε προκαλέσει την εκκένωση χιλιάδων ανθρώπων.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share