ΗΠΑ: Επεισόδια στην Ατλάντα μετά το θάνατο ακτιβιστή από αστυνομικούς

Author

Categories

Share

Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στην Ατλάντα των ΗΠΑ λίγο μετά την πορεία διαμαρτυρίας για το θάνατο ακτιβιστή από πυρά αστυνομικών. Οι άγνωστοι έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, πυρπόλησαν περιπολικό και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς.

Η διαδήλωση στην Ατλάντα διοργανώθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 26χρονου ακτιβιστή Μανουέλ Τεράν από πυρά αστυνομικών την περασμένη Τετάρτη, κατά τη διάρκεια επιχείρησης για την εκκένωση εργοταξίου.

Στο σημείο θα κατασκευαστεί ένα κέντρο εκπαίδευσης αστυνομικών, προϋπολογισμού 90 εκατομμυρίων δολαρίων, με τους ακτιβιστές να καταγγέλλουν την αποψίλωση δάσους και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Παρότι η διαδήλωση ξεκίνησε ειρηνικά, έλαβε γρήγορα επεισοδιακή τροπή. Κουκουλοφόροι επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς, άναψαν φωτιές στους δρόμους και συγκρούστηκαν με τους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.

Αν και οι αρχές της αμερικανικής μεγαλούπολης φοβούνταν πως δεν θα έλειπαν τα έκτροπα στη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, δεν κατέφεραν να τα αποτρέψουν.

Η οργή πολλών διαδηλωτών για τον θάνατο του 26χρονου ακτιβιστή ξεχείλιζε. Πολλοί ακτιβιστές είχαν κατασκηνώσει εδώ και μήνες στην περιοχή του εργοταξίου, φιλοδοξώντας να εμποδίσουν τα έργα.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Τζόρτζια, ο Τεράν αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των δυνάμεων ασφαλείας που εκκένωναν την περιοχή, πυροβόλησε πρώτος κατά αστυνομικών και εκείνοι ανταπέδωσαν τα πυρά.

Την Παρασκευή, οι αρχές έδωσαν μάλιστα στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του όπλου που φέρεται να είχε στην κατοχή του ο 26χρονος.

Η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον έξι προσαγωγές κουκουλοφόρων, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Fox 5.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share