ΗΠΑ: «Το Moskva συνεχίζει να φλέγεται»

Author

Categories

Share

Το καταδρομικό πλοίο Moskva, που αποτελεί την ναυαρχίδα του στόλου της Ρωσίας, συνεχίζει να φλέγεται και υπάρχουν προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, ο οποίος πιστεύει ότι κατευθύνεται προς τη Σεβαστούπολη για επισκευές.

«Η εκτίμησή μας είναι ότι φαίνεται πως εξακολουθεί να υπάρχει φωτιά στο πλοίο και να υπάρχουν προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς», δήλωσε ο αξιωματούχος των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι το πλοίο πιστεύεται ότι υπέστη σημαντικές ζημιές από τις εκρήξεις και την πυρκαγιά στο κατάστρωμά του, η οποία προκλήθηκε από ουκρανικούς πυραύλους Neptune, δήλωσε το Κίεβο.

Το κυριότερο πυραυλοφόρο καταδρομικό του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το Moskva («Μόσχα»), υπέστη «σοβαρές ζημιές» αφού ανατινάχθηκε μέρος των πυρομαχικών στο κατάστρωμά του έπειτα από πυρκαγιά, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που επικαλέστηκαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η Μόσχα ανέφερε ότι το πλήρωμα του πολεμικού πλοίου απομακρύνθηκε και ελήφθησαν μέτρα για τη ρυμούλκηση του καταδρομικού προς το λιμάνι. Υπάρχει, όμως, και μια μερίδα του κόσμου που πιστεύει ότι το πλοίο χτυπήθηκε σφοδρά και βυθίζεται.

Η νότια στρατιωτική διοίκηση του στρατού της Ουκρανίας ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι έπληξε το ρωσικό καταδρομικό “Moskva” με αντιπλοϊκούς πυραύλους Neptune, προκαλώντας του μεγάλες ζημιές, ενώ πρόσθεσε ότι η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχει αρχίσει να βυθίζεται.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share