Ιράκ: Νέα επίθεση με drone κοντά σε αμερικανικό προξενείο

Author

Categories

Share

Νέα επίθεση σημειώθηκε με drones στο Ιράκ, που και αυτή τη φορά έγινε κοντά σε κτίριο αμερικανικών συμφερόντων.

Το περιστατικό συνέβη στο αεροδρόμιο της Αρμπίλ, σε μικρή απόσταση από το αμερικανικό προξενείο στην πόλη, όπως ανέφερε η αντιτρομοκρατική μονάδα του ιρακινού Κουρδιστάν.

Η επίθεση, η οποία έγινε περίπου στις 22:30 (ώρα Ελλάδας), δεν προκάλεσε τραυματισμούς, ούτε σοβαρές υλικές ζημιές. Πυροσβέστες έσβησαν πυρκαγιά λίγη ώρα μετά την εκδήλωσή της, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το Πεντάγωνο, σε δική του ανακοίνωση Τύπου, περιορίστηκε να αναφέρει πως ενημερώθηκε για τις πληροφορίες περί επίθεσης με drones στην Αρμπίλ, αλλά διευκρίνισε πως δεν έχει πληροφορίες για θύματα, ούτε σοβαρές δοκιμές ζημιές στο αεροδρόμιο, όπου στρατωνίζονται άνδρες των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.

Η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, η πλωτάρχης Τζέσικα Μακνάλτι, δε μπήκε σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Δεύτερη συνεχόμενη μέρα επίθεσης με drone

Το βράδυ της Δευτέρας σημειώθηκε επίθεση με drone παγιδευμένο με εκρηκτικές εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη, που όμως καταρρίφθηκε από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας C-RAM που έχουν εγκαταστήσει οι Αμερικανοί για την προστασία του στρατιωτικού και διπλωματικού προσωπικού τους.

Από την αρχή του 2021 έχουν σημειωθεί σχεδόν πενήντα επιθέσεις εναντίον αμερικανικών συμφερόντων στο Ιράκ, όπου παραμένουν ανεπτυγμένοι 2.500 στρατιωτικοί των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share