Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης πραγματοποίησαν επιθέσεις εναντίον «τρομοκρατών»

Author

Categories

Share

Οι «Φρουροί της Επανάστασης» στο Ιράν επιτέθηκαν σήμερα (28.09.2022) με πυραύλους και drones εναντίον «τρομοκρατών» στην κουρδική περιοχή του βόρειου Ιράκ, όπως μετέδωσε το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Όπως ανέφερε στο Reuters ένα υψηλόβαθμο μέλος της Κομάλα, του κουρδικού κόμματος του Ιράν, «το πρωί επλήγησαν πολλά από τα γραφεία του και ότι υπήρξαν θύματα και υλικές καταστροφές», αλλά δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες για το περιστατικό με τους Φρουρούς της Επανάστασης.

Το Ιράν κατηγορεί τους ένοπλους Κούρδους του Ιράν για ανάμειξη στα βίαια επεισόδια στη χώρα, ειδικά στα βορειοδυτικά όπου κατοικεί η πλειονότητα των έως και δέκα εκατομμυρίων Κούρδων.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαδηλώσεις ξέσπασαν αυτό τον μήνα στο Ιράν, με αφορμή τον θάνατο της Μαχσά Αμινί, στα χέρια της αστυνομίας ηθών.

Η 22χρονη Αμινί από την κουρδική πόλη Σακέζ στο βορειοδυτικό Ιράν συνελήφθη στις 13 Σεπτεμβρίου στην Τεχεράνη επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα της.

Τρεις ημέρες αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο αφού προηγουμένως είχε πέσει σε κώμα. Από τις 16 Σεπτεμβρίου που πέθανε, βίαιες διαδηλώσεις πραγματοποιούνται κάθε βράδυ σε πόλεις του Ιράν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share