Ιρλανδία: «Τρέχουν» τους εμβολιασμούς στους 18-34 για «φρενάρουν» την μετάλλαξη Δέλτα

Author

Categories

Share

Η Ιρλανδία θα δώσει στους νέους 18-34 ετών την δυνατότητα να εμβολιασθούν κατά του κορονοϊού έναν ή δύο μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο σε μία προσπάθεια επιβράδυνσης της μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα, με στόχο το άνοιγμα, καθυστερημένα, της οικονομίας της.

Η Ιρλανδία σχεδίαζε το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων των μπαρ και των εστιατορίων από την Δευτέρα, αλλά ανακοίνωσε την καθυστέρηση της άρσης των περιορισμών αυτήν την εβδομάδα εξαιτίας των ανησυχιών για την μετάλλαξη Δέλτα, η οποία πλέον αντιστοιχεί στο 70% των νέων κρουσμάτων κορονοϊού.

Σχεδόν το 45% του ενήλικου πληθυσμού των 3,7 εκατομμυρίων έχει πλήρως εμβολιασθεί, ενώ το 65% έχει λάβει την πρώτη από τις δύο δόσεις. Μόλις την περασμένη εβδομάδα άρχισε ο εμβολιασμός της ηλικιακής ομάδας των 35-39 ετών.

Μιλώντας για επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος για την προστασία του πληθυσμού από την παραλλαγή Δέλτα «που τώρα ξέρουμε ότι έρχεται», ο υπουργός Υγείας Στιβ Ντόνελι ανακοίνωσε σήμερα ότι μετά την άρση των περιορισμών για την χρήση των εμβολίων της AstraZeneca και της Johnson & Johnson σε νεότερα άτομα σημαίνει ότι η ηλικιακή ομάδα 18-34 μπορεί να επιλέξει ένα από τα δύο εμβόλια από την Δευτέρα.

Μετά την αναβολή της άρσης των περιοριστικών μέτρων, η ιρλανδική κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι στους εσωτερικούς χώρους των μπαρ και των εστιατορίων θα γίνονται δεκτά μόνον πλήρως εμβολιασμένα άτομα ή άτομα που έχουν νοσήσει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share