Ισπανία: Οι μισοί κάτοικοι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου – Τέλος η μάσκα στους ανοιχτούς χώρους

Author

Categories

Share

Τους μισούς κατοίκους της έχει εμβολιάσει η Ισπανία, από τα συνολικά 47 εκατομμύρια, με τουλάχιστον μία δόση, ενώ σχεδόν το 32% (15 εκατομμύρια άνθρωποι) έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Καταγράφοντας ρεκόρ εμβολιασμών (680.540) το τελευταίο 24ωρο, η Ισπανία έχει ήδη χορηγήσει σχεδόν 37,6 εκατομμύρια δόσεις και βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου που είχε θέσει η κυβέρνηση, δηλαδή να εμβολιαστεί πλήρως το 70% του πληθυσμού μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Ο αριθμός των μολύνσεων μειώνεται σταδιακά στην Ισπανία εδώ και πολλές εβδομάδες. Οι αρχές ετοιμάζονται να άρουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους από το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

«Δεν θα είναι αναγκαία η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και ανοιχτούς χώρους, εφόσον τηρείται η απόσταση του 1,5 μέτρου», είπε σήμερα η υπουργός Υγείας Καρολίνα Νταρίας, που δεν έδειξε να ανησυχεί ιδιαίτερα για την παραλλαγή Δέλτα του νέου κορονοϊού. «Είμαστε ενήμεροι για την παραλλαγή Δέλτα. Μέγιστη προσοχή. Το κάναμε με την Άλφα, που δεν είχε επιπτώσεις στον αριθμό των νοσηλειών. Ξέρουμε πώς να σταματήσουν τον ιό και τις παραλλαγές του», τόνισε.

Η μάσκα θα παραμείνει υποχρεωτική σε εκδηλώσεις που οργανώνονται σε ανοιχτούς χώρους με τη συμμετοχή μεγάλου πλήθους ορθίων. Η Νταρίας εξήγησε όμως ότι εφόσον οι παριστάμενοι κάθονται, σε ασφαλή απόσταση μεταξύ τους, δεν θα χρειάζονται μάσκες.

Εκτός από ορισμένες εξαιρέσεις, η μάσκα ήταν υποχρεωτική σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους σε σχεδόν όλη την Ισπανία, από πέρσι το καλοκαίρι, για όλα τα άτομα άνω των 6 ετών.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share