Ιστορική ύφεση στην Ισπανία: Βουτιά του ΑΕΠ κατά 18,5%!

Author

Categories

Share

Ο κορονοϊός βυθίζει την παγκόσμια οικονομία στην ύφεση και η Ισπανία, μια από τις χώρες που χτυπήθηκαν αλύπητα από την πανδημία, δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Η ύφεση που καταγράφεται είναι ιστορική.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2020 και σε σχέση με ένα τρίμηνο νωρίτερα, η Ισπανία κατέγραψε ιστορική βουτιά στο ΑΕΠ, με την πτώση κατά 18,5% να εξανεμίζει όλη την ανάκαμψη των τελευταίων έξι ετών που σημειώθηκε ύστερα από την χρηματοπιστωτική κρίση, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (31.07.2020) η εθνική στατιστική υπηρεσία.

Click4more «Καπνός» 10 χρόνια ανάπτυξης για την γερμανική οικονομία! Ύφεση χωρίς προηγούμενο!

Η συρρίκνωση της τέταρτης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης, την οποία προκάλεσε ένα από τα αυστηρότερα lockdown στην Ευρώπη, ήταν χειρότερη από το 16,6% που περίμεναν οι αναλυτές. Το πρώτο τρίμηνο σημειώθηκε πτώση 5,2%, οδηγώντας την Ισπανία στη βαθύτερη ύφεση που έχει καταγράψει ποτέ.

Οι ιδιωτικές δαπάνες αποτέλεσαν το μεγαλύτερο βαρίδι για την ανάπτυξη, μαζί με τις επενδύσεις και τη μείωση των εξαγωγών.

Η κυβέρνηση έχει προβλέψει συρρίκνωση 9,2% το 2020, ξεπερνώντας τη μείωση του ΑΕΠ κατά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008-2013, και έχει πει ότι αναμένει ανάπτυξη 6,8% το 2021.

Πηγή: newsit.gr

Author

Share