Ιταλία: 650 μετανάστες έφτασαν με ψαροκάικο στην Καλαβρία – «Δεχόμαστε επίθεση» λέει ο Σαλβίνι

Author

Categories

Share

Με ένα ψαροκάικο περίπου 650 μετανάστες και πρόσφυγες που ξεκίνησαν από την Λιβύη κατάφεραν και έφτασαν την περασμένη νύχτα στην Ροτσέλα Ιόνικα της Καλαβρίας στην Ιταλία χωρίς καμία βοήθεια.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι «απελπισμένοι της θάλασσας» ταξίδεψαν σε αλιευτικό μήκους 30 μέτρων και έφτασαν μέχρι τις ακτές της Κάτω Ιταλίας χωρίς κανενός είδους βοήθεια. Πρόκειται μόνον για άνδρες μετανάστες, οι οποίοι προέρχονται από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και την Συρία, το ταξίδι τους διήρκεσε πέντε ημέρες και, σύμφωνα με τους γιατρούς που τους εξέτασαν, είναι καλά στην υγεία τους.

Αναφερόμενος από την Τεργέστη στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό, ο Ιταλός υπουργός Υποδομών Ματέο Σαλβίνι δήλωσε ότι «το πρόβλημα είναι οι διακινητές και οι ιδιοκτήτες των σκαφών που χρησιμοποιούνται» και ότι «είναι η Ιταλία που δέχεται επίθεση, όχι οι ΜΚΟ».

Σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό, «είναι σαφές ότι η μετανάστευση δεν μπορεί να ρυθμίζεται από ιδιωτικούς οργανισμούς, οι οποίοι χρηματοδοτούνται από ξένες χώρες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share