Ιταλία: Κανένα άνοιγμα για πληρωμή ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια

Author

Categories

Share

Το υπουργείο Οικολογικής Μετάβασης στην Ιταλία κατέστησε σαφές απόψε ότι η χώρα δεν έχει πραγματοποιήσει κανένα άνοιγμα σε ό,τι αφορά την πληρωμή του ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια.

Παράλληλα, το αρμόδιο υπουργείο τόνισε ότι «αναμένοντας να καθοριστεί σε επίπεδο της ΕΕ μια ενιαία θέση για τις πληρωμές, το πλαίσιο ευρώ – που προβλέπει ότι οι επιχειρήσεις πληρώνουν σε ευρώ – στη φάση αυτή δεν δείχνει να αποτελεί παραβίαση των κυρώσεων που καθορίστηκαν στις 24 Φεβρουαρίου».

Νωρίτερα, η ειδησεογραφική πύλη Politico είχε δημοσιεύσει συνέντευξη του Ιταλού υπουργού Περιβαλλοντικής Μετάβασης Ρομπέρτο Τσινγκολάνι στην οποία, σύμφωνα με το Politico, ο υπουργός δήλωσε ότι «θα μπορούσε να είναι θετικό, τουλάχιστον για κάποιους μήνες, να μπορέσει να επιτραπεί στις επιχειρήσεις να κάνουν δεκτά τα αιτήματα της Ρωσίας και να πληρώσουν το φυσικό αέριο σε ρούβλια, αναμένοντας να γίνει αντιληπτό το συνολικό πλαίσιο των κανόνων και οι σχετικές επιπτώσεις».

«Το άρθρο δεν αποτυπώνει τις θέσεις που εξέφρασε ο υπουργός Τσινγκολάνι, ο οποίος δεν πραγματοποίησε άνοιγμα στο αίτημα για πληρωμή σε ρούβλια», απάντησε το υπουργείο Οικολογικής Μετάβασης της κυβέρνησης Ντράγκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share