Ιταλία: Συνελήφθη η αδερφή του αρχηγού της Κόζα Νόστρα – Ο ηγετικός ρόλος της

Author

Categories

Share

Η 68χρονη αδερφή του αρχινονού της Κόζα Νόστρα, Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής στο χωριό Καστελβετράνο της Σικελίας. Όπως αναφέρουν οι εισαγγελείες, η Ροζαλία Μεσίνα Ντενάρο, διαχειριζόταν σημαντικά χρηματικά ποσά και είχε στην κατοχή της απόρρητα μηνύματα του αρχινονού της μαφίας, ο οποίος συνελήφθη τον Ιανουάριο.

Όπως διέρρευσε, η Ροζαλία Μεσίνα Ντενάρο ήταν ένας από τους κύριους ενδιάμεσους που επέτρεψαν στον αδελφό της, αρχηγό της Κόζα Νόστρα, να παραμείνει σε διαρκή επαφή με το σύνολο του μηχανισμού της μαφίας κατά την μακρά φυγοδικία του.

Καθοριστικής σημασίας για την σύλληψη του αρχηγού του σικελικού οργανωμένου εγκλήματος αποδείχθηκε ένα σύντομο σημείωμα που αναφερόταν στην κατάσταση της υγείας του.

Το εντόπισαν πριν από τρεις μήνες οι καραμπινιέροι, κρυμμένο μέσα σε μια καρέκλα στο διαμέρισμα της γυναίκας, ενώ τοποθετούσαν «κοριούς» για την παρακολούθηση των συνομιλιών της.

Η κόρη της Ροζαλία Μεσίνα Ντενάρο είναι δικηγόρος και έχει αναλάβει την υπεράσπιση του αρχηγού της μαφίας ενώ ο σύζυγός της, ο Φιλίπο Γκοταντούρο, έχει καταδικασθεί σε 14 χρόνια κάθειρξης για μαφιόζικη δράση. Ο μικρότερος γιος της Φραντσέσκο εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών, επίσης ως μέλος της μαφίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share