Καμίλα Βαλίεβα: Η WADA προσέφυγε στο CAS και ζητά τετραετή αποκλεισμό της Ρωσίδας αθλήτριας

Author

Categories

Share

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ (WADA) ανακοίνωσε ότι προσέφυγε στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS), ζητώντας να επιβληθεί ποινή τετραετούς αποκλεισμού στη νεαρή πρωταθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ, Καμίλα Βαλίεβα, αφού η επιτροπή αντιντόπινγκ της Ρωσίας (RUSADA) αποφάσισε ότι δεν διέπραξε παράβαση ντόπινγκ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου πέρυσι.

Η WADA επιδιώκει τετραετή αποκλεισμό και ακύρωση όλων των αποτελεσμάτων της Καμίλα Βαλίεβα από την ημερομηνία συλλογής του δείγματος.

«Η WADA θεωρεί ότι το πόρισμα του πειθαρχικού ελέγχου της επιτροπή αντιντόπινγκ της Ρωσίας (RUSADA) ότι ο αθλητής δεν φέρει «καμία υπαιτιότητα ή αμέλεια» είναι λάθος σύμφωνα με τους όρους του Παγκόσμιου Κώδικα Αντιντόπινγκ σε αυτή την περίπτωση και έχει ασκήσει το δικαίωμά του να υποβάλει έφεση στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο», ανέφερε σε σύντομη ανακοίνωση η WADA.

Θυμίζουμε ότι η 16χρονη Βαλίεβα βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη ουσία τριμεταζιδίνη στα εθνικά πρωταθλήματα της Ρωσίας στις 25 Δεκεμβρίου του 2021, αλλά το αποτέλεσμα έγινε γνωστό μόλις στις 8 Φεβρουαρίου, μια ημέρα αφότου βοήθησε την ομάδα της να κερδίσει ένα χρυσό μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Η Βαλίεβα είχε πει ότι το θετικό τεστ ήταν αποτέλεσμα σύγχυσης με το φάρμακο για την καρδιά του παππού της. Παρά το θετικό τεστ, το CAS έδωσε άδεια στη Βαλίεβα να συνεχίσει να αγωνίζεται στους Αγώνες του Πεκίνου στο απλό γυναικών.

Η Βαλίεβα, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα που έκανε τετραπλό άλμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες κατά τη διάρκεια του ομαδικού αγώνα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share