Καναδάς: Κλειστά σύνορα μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου

Author

Categories

Share

Ο Καναδάς ανακοίνωσε σήμερα νέα παράταση στο κλείσιμο των συνόρων μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου σε ξένους.

Από τον περασμένο Μάρτιο, οι ταξιδιώτες που φτάνουν στον Καναδά, είτε είναι Καναδοί είτε όχι, τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Από τις αρχές Ιανουαρίου, πρέπει επίσης να παρουσιάζουν ένα αρνητικό τεστ στην Covid-19 το οποίο έκαναν πριν από λιγότερο από τρεις ημέρες για να ταξιδέψουν αεροπορικώς στον Καναδά.

“Με μερικούς από τους πιο αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς παγκοσμίως, έχουμε λάβει δραστικά μέτρα στα σύνορά μας για την καταπολέμηση της Covid-19”, σχολίασε ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Μπιλ Μπλερ σε μήνυμά του στο Twitter ανακοινώνοντας την παράταση.

Από την πλευρά τους, τα σύνορα του Καναδά με τις Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν επίσης κλειστά μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο χωριστής διμερούς συμφωνίας με την Ουάσινγκτον.

Επιτρέπονται μόνο το εμπόριο αγαθών και εμπορευμάτων και τα ταξίδια που θεωρούνται απαραίτητα.

Αυτό το κλείσιμο των μεγαλύτερων χερσαίων συνόρων στον κόσμο αποφασίστηκε τον Μάρτιο και έκτοτε ανανεώνεται κάθε μήνα.

Από τις αρχές Ιουνίου, οι αλλοδαποί μπορούν να συναντηθούν με τις οικογένειές τους που ζουν στον Καναδά, εάν είναι σύζυγοι, παιδιά, γονείς ή νόμιμοι κηδεμόνες Καναδών πολιτών.

Διαφορετικά, γίνονται δεκτά μόνο άτομα των οποίων η παρουσία στο έδαφος του Καναδά θεωρείται απαραίτητη, όπως ορισμένοι υπάλληλοι.

Ο Καναδάς μετρούσε σήμερα περισσότερα από 720.000 κρούσματα κορονοϊού και περισσότερους από 18.000 θανάτους από την αρχή της πανδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share