Κανένα θέμα «διαδόχου» δεν βλέπουν τα ρωσικά ΜΜΕ για τον Πούτιν – Το Κρεμλίνο θα τον προτείνει υποψήφιο στις εκλογές του 2024

Author

Categories

Share

Κανένα θέμα «διαδόχου» δεν βλέπουν τα ΜΜΕ της Ρωσίας όσον αφορά τις προεδρικές εκλογές στη χώρα το 2024, αφού αναφέρουν ότι το Κρεμλίνο θα προτείνει τον Βλαντιμίρ Πούτιν για επανεκλογή, παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Επίσης, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Kommersant, που επικαλείται πηγές προσκείμενες στο Κρεμλίνο, αλλά και την ιστοσελίδα Viorstka, ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν φαίνεται να επηρεάζει τις καθορισμένες χρονικές προθεσμίες για προεδρικές εκλογές το 2024, με το Κρεμλίνο να έχει ήδη ξεκινήσει προετοιμασίες για να κατέβει ξανά υποψήφιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι προεδρικές εκλογές στη Ρωσία αναμένονται να διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2024. Παρά τις φήμες που «θέλουν» τον Βλαντιμίρ Πούτιν να ετοιμάζει τον διάδοχό του, που θα οδηγήσει τη Ρωσία σε εκλογές το 2024 και διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, τα ρωσικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για προετοιμασίες. 

Οι τροπολογίες που έγιναν στο ρωσικό Σύνταγμα το 2020 «μηδένισαν» τις προεδρικές θητείες του προέδρου Πούτιν δίνοντάς του τη δυνατότητα να θέσει υποψηφιότητα το 2024 και το 2030. Ο ίδιος ο Πούτιν, ο οποίος βρίσκεται στο αξίωμα του προέδρου από το 2000 (με ένα διάλειμμα το διάστημα 2008-2012, όταν ήταν o ίδιος πρωθυπουργός και πρόεδρος ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ) προς το παρόν δεν έχει δηλώσει αν θα είναι ή όχι υποψήφιος. 

«Δεν υπάρχουν ακόμη σαφή περιγράμματα μιας ιδεολογικής συνιστώσας, αν και υποτίθεται ότι θα βασίζεται στο θέμα της ενότητας», γράφει η εφημερίδα Kommersant. Το Κρεμλίνο σκοπεύει να δοκιμάσει διάφορες τεχνολογίες και «ουσιαστικές ιδέες» για το 2024 στις περιφερειακές εκλογές το φθινόπωρο του 2023.

Οι πηγές της Kommersant σημειώνουν ότι θα δοθεί προσοχή στο «νέο στρώμα» – σε όσους πολέμησαν στην Ουκρανία και στους συγγενείς τους- το Κρεμλίνο αναμένει επίσης να συνεργαστεί με το εκλογικό σώμα στα πρόσφατα προσαρτημένα εδάφη τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών, υποθέτοντας ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν και εκεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Με πληροφορίες από Kommersant, Viorstka και Svoboda.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share