Κάννες 2021: Πέντε από τις καλύτερες ταινίες του φετινού φεστιβάλ

Author

Categories

Share

Την Δευτέρα ξεκίνησε επίσημα το 74ο Φεστιβάλ Καννών, το οποίο ήρθε να καλύψει το πανδημικό κενό του 2020, σηματοδοτώντας μια περαιτέρω επιστροφή σε κάποιο είδος κανονικότητας, και να πείσει τους πάντες πως αυτό είναι το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ του κόσμου.

Πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής είναι ο Σπάικ Λι, ενώ τιμώμενο πρόσωπο και αποδέκτης τιμητικού Χρυσού Φοίνικα θα είναι στην έναρξη της διοργάνωσης η Τζόντι Φόστερ.

Αυτό ωστόσο που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ότι στην φετινή σύνθεση υπάρχουν μερικές από τις μεγαλύτερες πρεμιέρες της χρονιάς και ταινίες που θα αποτελέσουν την αφρόκρεμα της κινηματογραφικής χρονιάς.

Οι Ανταμ Ντράιβερ και Μαριόν Κοτιγιάρ ξεχωρίζουν για τον αισθησιακό τους τραγούδι στο μιούζικαλ “Annette” του Λεός Καράξ, ο Γουές Αντερσον είναι υπεύθυνος για ένα από τα highlights του φετινού φεστιβάλ, την ταίνια “The French Dispatch”, η οποία διαθέτει ένα πραγματικά εντυπωσιακό καστ, ενώ ο βραβευμένος με τον Χρυσό Φοίνικα το 2010 σκηνοθέτης, Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν, επιστρέφει με μια περίεργη ταινία που έχει ως πρωταγωνίστρια την Τίλντα Σουίντον.

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share