Κατακραυγή κατά Πριγκόζιν από μισθοφόρους της Wagner: «Προδότης, άτιμος, φαλακρή σπατάλη χώρου»

Author

Categories

Share

Στο στόχαστρο πολλών μισθοφόρων της Wagner, αλλά και συγγενών τους έχει μπει ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν μετά την απόφασή του να βάλει τέλος στην ανταρσία που είχε ξεκινήσει η ομάδα του κατά της Ρωσίας με αποτέλεσμα να του σέρνουν τα… μύρια όσα.

Ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν και η ομάδα του, η Wagner, έκαναν… επανάσταση κατά της Ρωσίας και του Βλαντιμίρ Πούτιν. Μάλιστα ένα κομμάτι της ομάδας ξεκίνησε πορεία για τη Μόσχα, το Σάββατο (24.6.2023), αλλά το βράδυ της ίδιας μέρας η ανταρσία τελείωσε μετά την μεσοβάληση του προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο και ο Πριγκόζιν διέταξε την επιστροφή των μονάδων του στις βάσεις τους.

Το BBC ανέφερε ότι σε ηλεκτρονικά μηνύματα που αναλύθηκαν από το BBC Verify, οι μισθοφόροι της Wagner και οι συγγενείς τους σέρνουν τα εξ αμάξης στον Γιεβγκένι Πριγκόζιν, επειδή αποφάσισε οι μισθοφόροι του να κατεβάσουν τα όπλα και να σταματήσουν και την πορεία προς την Μόσχα.

Στα μηνύματα ο Πριγκόζιν γίνεται στόχος σκληρών και ειρωνικών σχολίων.

«Η φαλακρή… σπατάλη χώρου κατέστρεψε τη Wagner με τα ίδια του τα χέρια. Και γ@@@@ε όποιον μπορούσε», δήλωνε εξοργισμένος στο Telegram ένας φερόμενος ως μαχητής της Wagner σε ένα κανάλι της πλατφόρμας με 200.000 ακόλουθους. «Ήταν άλλη μια παράλογη εξέγερση», πρόσθεσε.

Ο Μαρκ Κρούτοφ, δημοσιογράφος της ρωσικής υπηρεσίας του RFE/RL, έχει πρόσβαση στις ομαδικές συνομιλίες Telegram που χρησιμοποιούν συγγενείς μαχητών της Wagner. Έτσι αποφάσισε να βγάλει στο φως μέσα από το BBC μερικά από τα μηνύματά αυτά.

«Απλώς τους πρόδωσαν», ανέφερε μια γυναίκα. «Εμπιστεύτηκα τον Πριγκόζιν, αλλά αυτό που έκανε είναι άτιμο», είπε κάποιος άλλος.

«Δεν έπρεπε να το κάνει αυτό. Αυτό είναι καθαρή προδοσία», ανέφερε ένας άλλος χρήστης.

Οι θεωρίες συνωμοσίας

Το Wagner PMC Briefs είναι ένα κανάλι που ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν έχει επιβεβαιώσει ως επίσημη σελίδα της Wagner.

Το διευθύνει ένας από τους έμπιστους μισθοφόρους του. Ο έμπιστος στρατιώτης του αρχηγού της μισθοφορικής ομάδας τόνισε πως όταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατήγγειλε την ανταρσία, δεν ανέφερε κανέναν ονομαστικά και αυτό δείχνει ότι είναι πιθανό η ανταρσία να έγινε από άνδρες του Πριγκόζιν και όχι από τον ίδιο.

«Ο Πούτιν δεν κατονόμασε τους στασιαστές και τους προδότες. Ίσως για να αφήσει τον Πριγκόζιν να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη και να τιμωρήσει όσους ήταν ένοχοι πραγματικής προδοσίας που είχε ως αποτέλεσμα την αποτυχία της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία;», αναρωτήθηκε.

Σύμφωνα με ένα από τα σενάρια συνομωσίας ο Πούτιν και ο Πριγκόζιν συνωμότησαν για να οργανώσουν μια απόπειρα πραξικοπήματος προκειμένου να «δοκιμάσουν την πίστη των ρωσικών ελίτ», λένε κάποιοι άλλοι.

«Σκέφτηκα ότι όλα ενορχηστρώθηκαν για την απομάκρυνση του Σοϊγκού, αλλά μέσω του Πριγκόζιν, ο Πούτιν δεν θα έπρεπε να το κάνει μόνος του;’», αναρωτήθηκε μια γυναίκα σε συνομιλία των συγγενών της Wagner.

Ο Βολοντίμιρ Φρεσένκο, επικεφαλής του Κέντρου Εφαρμοσμένης Πολιτικής Έρευνας Penta στο Κίεβο, διαφωνεί.

«Για ποιο λόγο να ήταν σκηνοθετημένο; Για να δουν όλοι πόσο αδύναμος είναι ο Πούτιν;», αναρωτήθηκε και σχολίασε: «Αυτό που συνέβη ήταν μια δημόσια ταπείνωση του Πούτιν. Και ο Πριγκόζιν; Έχασε εν μέρει τη φήμη του: συνήθιζε να επιδεικνύει τη δύναμη του και μετά απλώς υποχώρησε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share