Καταγγελία ΚΚΕ για τα επεισόδια στον Λευκό Πύργο – «Η κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει σιωπή για τα Τέμπη»

Author

Categories

Share

Ανακοίνωσε εξέδωσε το ΚΚΕ για τα όσα έγιναν στην Θεσσαλονίκη και στον Λευκό Πύργο, στο συλλαλητήριο για την τραγωδία στα Τέμπη.

Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ ανέβηκαν στον Λευκό Πύργο και κρέμασαν πανό για τα Τέμπη το οποίο έγραφε «: «τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί».

Όπως καταγγέλλουν, τα ΜΑΤ τους απαγόρευσαν να βγουν από τον Λευκό Πύργο κλείνοντας την είσοδο, ενώ επιτέθηκαν και τραυμάτισαν 2 διαδηλωτές.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ αναφέρει :«καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ, που σήμερα το πρωί βρέθηκαν στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης και προχώρησαν στη συμβολική ανάρτηση πανό με σύνθημα ‘Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί’. Το αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός δύο εξ αυτών. Χαρακτηριστικό της στάσης της αστυνομίας είναι ότι εγκλώβισαν μέσα στον Λευκό Πύργο κάποιους από τους συμμετέχοντες στη συμβολική αυτή κινητοποίηση και δεν άφηναν κανένα να αποχωρήσει από το χώρο, ούτε καν τον βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή».

Η ανακοίνωση συνεχίζει λέγοντας πως «όσο και να θέλει η κυβέρνηση της ΝΔ να επιβάλλει ένα κλίμα σιωπής και αστυνομοκρατίας στις πολύμορφες εκδηλώσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, δεν θα της περάσει. Ο λαός και η νεολαία, όλοι μας, είμαστε αγανακτισμένοι και οργισμένοι με αυτήν την πολιτική που θυσιάζει τις ζωές μας στο βωμό των κερδών και του εχθρικού για το λαό κράτους. Αυτό εκφράζεται και με τα μαζικά συλλαλητήρια όλων αυτών των ημερών σε όλη τη χώρα.

Συνεχίζουμε. Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα!» τονίζει καταλήγοντας το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share