Κατάθεση ψυχής από την Πολύζου – Η σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της και η διάγνωση με καρκίνο

Author

Categories

Share

Η πρώην πρωταθλήτρια των δρόμων αντοχής, Μαρία Πολύζου μίλησε για τις σοκαριστικές και δύσκολες στιγμές της ζωής της. Η σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε από τον πατέρα της σε μικρή ηλικία, αλλά και η στιγμή που ο γιατρός την ενημέρωσε ότι νοσεί με καρκίνο του μαστού.

Η Μαρία Πολύζου παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «One Time» και αναφέρθηκε στην κακοποίηση που δέχτηκε από τον πατέρα της, σε ηλικία 11 ετών, αλλά και τη στιγμή που διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού.

«Διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού και χρειάστηκε να κάνω 16 χημειοθεραπείες, 32 ακτινοβολίες καθώς ο καρκίνος μου είχε προχωρήσει και χρειάστηκε να αφαιρεθούν 27 λεμφαδένες. Για αυτό λοιπόν πάνω απ’ όλα είναι η πρόληψη. Δεν δίστασα από την πρώτη στιγμή να μιλήσω ανοιχτά για τον καρκίνο, να σπάσουμε τα ταμπού. Ο καρκίνος μας αφορά όλους» ανέφερε αρχικά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, βαλκανιονίκης και συγγραφέας.

Στη συνέχεια, η υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές (7η στο ψηφοδέλτιο Επικρατίας) εξήγησε πώς αντέδρασε όταν έμαθε για τον καρκίνο. «Όταν σου ανακοινώνει ο γιατρός τη λέξη “καρκίνος” είναι ένα σοκ. Πολύ γρήγορα όμως, μπήκα δυνατά στη μάχη με ένα και μοναδικό στόχο να τερματίσω νικήτρια της ζωής. Δεν σταμάτησα την άσκηση καθ’ όλη την διάρκεια των θεραπειών μου, η οποία είναι το καλύτερο παυσίπονο. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις, πρέπει να μιλάμε», τόνισε.

Τέλος, η Μαρία Πολύζου μίλησε για την κακοποίηση που είχε δεχτεί ως παιδί. «Όταν ήμουν 11 ετών, δέχτηκα από τον πατέρα μου σεξουαλική κακοποίηση. Είναι πολύ δύσκολο για ένα παιδί νεαρής ηλικίας να τα καταφέρει να πατήσει στα πόδια του και να προχωρήσει και να φτάσει στις δικές του κορυφές. Η θέλησή μου για τη ζωή και η αγάπη για τα όνειρά μου, που ήθελα να πετύχω, μου έδιναν φτερά για να τα καταφέρω και να δω τη Μαρία, όπως εγώ την ονειρεύτηκα. Από την δική μου πια πλευρά τώρα, στέλνω το μήνυμα σε κάθε παιδί να τολμήσει να μιλήσει», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share