Κάτια Δανδουλάκη για την απόλυση του Πέτρου Φιλιππίδη: Δεν ήταν κάτι ηρωικό

Author

Categories

Share

Για την απόφασή της να διώξει από τον θίασό της τον Πέτρο Φιλιππίδη εξαιτίας της συμπεριφοράς του προς τη Λένα Δροσάκη αλλά και για τις θεατρικές της αποτυχίας μίλησε σήμερα (20.02.2023) η Κάτια Δανδουλάκη, που ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν», στην ΕΡΤ.

Η απόλυση του Πέτρου Φιλιππίδη, είπε η Κάτια Δανδουλάκη, δεν ήταν κάτι ηρωικό. Δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά, τόνισε η σπουδαία πρωταγωνίστρια.

«Η ιστορία είναι κύκλοι. Πιστεύω ότι έγινε μία κάθαρση σε μεγάλο βαθμό. Αισθάνθηκαν και τα θύματα τουλάχιστον κάποια δικαίωση μέσα στην ψυχή τους. Εύχομαι αυτό να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο αλλά αν πάμε πίσω στην Ιστορία και δούμε τα πράγματα, βλέπετε ότι αυτά έρχονται και ξανάρχονται μετά από χρόνια» επεσήμανε η Κάτια Δανδουλάκη μιλώντας για το #metoo.

Όταν ρωτήθηκε για την απόφαση που πήρε να διώξει τον Πέτρο Φιλιππίδη από τη θεατρική παράσταση, υπερασπιζόμενη τη Λένα Δροσάκη, η Κάτια Δανδουλάκη απάντησε: «Δεν αισθάνθηκα ότι έκανα κάτι με κουράγιο. Ήταν κάτι που δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά.

Δεν ήταν κάτι ηρωικό, ήταν θέμα χαρακτήρα. Η ψυχή μου ούρλιαζε. Όταν μου πιέσεις την ελευθερία ή βλέπω ότι πιέζεται η ελευθερία του άλλου, υποφέρω. Δεν αντέχω τον φόβο, δεν φοβάμαι κανέναν. Η μεγαλύτερη ελευθερία είναι να μη φοβάσαι.

Από μικρή το είχα αυτό. Και καμιά φορά στο επάγγελμα μου λένε: “Κάτια, επειδή έχεις τώρα τη δύναμη το κάνεις”. Λέω: “μη σας ξανακούσω να το λέτε αυτό”. Πολύ μικρή, είχα κάνει ελάχιστα πράγματα και είχα κρατήσει την ίδια στάση. Άφησα το γύρισμα και είπα: “αυτό σε εμένα ξανά ποτέ”. Θυμάμαι η Ελβίρα Ράλλη μου λέει: “μπράβο, παιδί μου, κι εγώ στη θέση του το ίδιο θα έκανα”» περιέγραψε στη συνέχεια η Κάτια Δανδουλάκη.

«Λεκτική ήταν η κακοποίηση. Γιατί το παραπέρα δεν υπήρχε περίπτωση. Θα είχα εκραγεί και θα τον είχα πετάξει στον αέρα. Ήμουν 19-20 χρονών. Είναι σαν αντανακλαστικό, δεν είναι δύναμη. Είπα: “εγώ δεν θα ξανάρθω εδώ”. Είχα τόσο καθαρό το παρελθόν μου. Παρακάλεσα μία, δύο, τρεις, πέντε, δέκα… τέρμα. Γι’ αυτό λέω ότι κανένας δεν μπορεί να με ακυρώσει. Η ζωή μου δεν ακυρώνεται» συμπλήρωσε η Κάτια Δανδουλάκη.

Οι αποτυχίες

Μπορεί η Κάτια Δανδουλάκη να είναι από τις πιο πετυχημένες θιασάρχες αλλά δεν σημαίνει ότι δεν είχε κι εκείνη της αποτυχίες της. Και τις θυμήθηκε στη συζήτηση με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και τη Τζένη Μελιτά.

«Έμαθα να την περιμένω την αποτυχία και να μη με σοκάρει. Απλώς με κουράζει, αυτό είναι.

Στο θέατρο έχω κάνει έργα που ήταν εξαιρετικές καλλιτεχνικές επιτυχίες και παταγωδώς αποτυχίες εμπορικά, όπως ήταν το Παιχνίδι των Θεών με τον Στάθη Λιβαθηνό και τον Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο» τόνισε.

«Έπρεπε να συνεχίσουμε ως το τέλος της σεζόν. Δεν ήταν όπως τώρα που αλλάζουν εύκολα οι παραστάσεις. Παίζαμε με 5, 8, 10, 12 θεατές και ήταν εξαιρετικά καλή στιγμή μου καλλιτεχνικά. Έλεγα κάποια στιγμή: “δεν γίνεται να είναι 3 να μην παίξουμε;”» αποκάλυψε με χιούμορ η Κάτια Δανδουλάκη.

«Η άλλη μεγάλη αποτυχία ήταν ένα έργο της Ρεζά και θυμάμαι ήμασταν πολύ καλοί ηθοποιοί. Ήμασταν με τον Γιάννη Φέρτη, την Κατιάνα Μπαλανίκα και τον Γιάννη Βούρο, σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή, κι όμως κάναμε αποτυχία. Μια χαρά παίζεις με 5 άτομα, είναι σαν να τους το λες στο αυτί» συνέχισε, αστειευόμενη.

«Θυμάμαι κι άλλες χοντρές αποτυχίες στο παρελθόν. Αυτές ξεκίνησαν μετά το 2000. Πριν ήταν πολύ πιο σταθερά τα πράγματα. Τα τελευταία 10 χρόνια βλέπω ότι η ζωή είναι τελείως διαφορετική. Δεν ήταν σαν να έγινε κάτι και άλλαξε ξαφνικά η ζωή μας; Μέσα σε μια μέρα ένιωσα την αλλαγή από το Α στο Ω, από το άσπρο στο μαύρο» συμπλήρωσε η Κάτια Δανδουλάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share