Κατώτατος μισθός: «Αναγκαία η αύξηση στα 800 ευρώ» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη

Author

Categories

Share

Λίγες ώρες πριν προβληθεί η τηλεοπτική συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην οποία ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει –όπως σας έχει ενημερώσει από νωρίς το newsit.gr– την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει θέση.

Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασκεί κριτική στις δηλώσεις του πρωθυπουργού κι επαναλαμβάνει την δέσμευσή του για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Πανικόβλητος ο κ. Μητσοτάκης από την οργή των εργαζομένων, που βλέπουν καθημερινά την αγοραστική τους δύναμη να εξανεμίζεται λόγω της έκρηξης της ακρίβειας και τον εμπαιγμό της αύξησης, μόλις πριν 13 μέρες, κατά 2% του κατώτατου μισθού, έσπευσε να κάνει υποσχέσεις και να καλλιεργήσει προσδοκίες για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, χωρίς να είναι σε θέση ακόμη και να προσδιορίσει το ύψος της αύξησης. Εξαγγέλλει πρόχειρα και βιαστικά μήπως και περιορίσει την ραγδαία φθορά του.

Αρνείται να λάβει ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης και έχει καταδικάσει τους εργαζόμενους σε μείωση αποδοχών και εργασιακό μεσαίωνα με τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη και την επιβολή της φθηνής και ελαστικής εργασίας».

Ακολούθως, η αξιωματική αντιπολίτευση επαναλαμβάνει ότι σήμερα «είναι αναγκαία η άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, η στήριξη συνολικά των μισθών των εργαζομένων και η κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης της ΝΔ. Αυτή είναι η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ!».

Click4more: Κυριάκος Μητσοτάκης: Από 1η Μαΐου η αύξηση στον κατώτατο μισθό – Τι είπε για αναστολή και επίδομα στην εστίαση

Κλείνοντας υποστηρίζει: «Ας μην υποτιμά ο κ. Μητσοτάκης τη νοημοσύνη των εργαζομένων που βιώνουν με δραματικό τρόπο τις συνέπειες των κυβερνητικών πολιτικών και γνωρίζουν ότι σήμερα η μόνη λύση είναι η πολιτική αλλαγή!».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share