Κατρίνης για την Ροδόπη: Υπήρξε ενημέρωση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής

Author

Categories

Share

Το θέμα της Ροδόπης εξακολουθεί να κυριαρχεί στην πολιτική επικαιρότητα. Άλλη μια διάσταση του θέματος έδωσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης. Όπως είπε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα (105,8): «Υπήρξε ενημέρωση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής που συμμετέχει αρμοδίως το ΠΑΣΟΚ».

Ο Μιχάλης Κατρίνης το είπε αυτό όταν ρωτήθηκε εάν το ΠΑΣΟΚ είχε λάβει την επίσημη υπηρεσιακή ενημέρωση, που σύμφωνα με την Νέα Δημοκρατία, υπήρξε προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και των κομμάτων σε σχέση με το θέμα της Θράκης.

«Υπήρχε πάντα ένα Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής που συμμετέχουν θεσμικά τα κόμματα και υπήρχε μία ενημέρωση. Όμως αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό με το να υπάρχει μία συντεταγμένη στρατηγική, στην οποία εγώ προσωπικά, πιστεύω ότι όλα τα κόμματα θα έπρεπε να ομονοήσουν και να στηρίξουν μία εθνική στρατηγική» είπε ακόμα ο κ. Κατρίνης και διευκρίνισε «αυτό δεν είχε έρθει ποτέ στη Βουλή, δεν έχει σχέση με την κοινοβουλευτική διαδικασία».

«Πρέπει να μιλάμε με γεγονότα και ντοκουμέντα. Όταν τον Ιούλιο του 2022, μάλιστα ήταν το τελευταίο νομοσχέδιο πριν κλείσει η Βουλή, ήρθε ένα πλαίσιο που έθετε κανόνες στη διαδικασία εκλογής μουφτή, γιατί γνωρίζετε ότι υπάρχει ένας ψευδομουφτής ο οποίος ασκεί μια επιρροή θρησκευτική σίγουρα, ίσως και πολιτική επιρροή, όταν λοιπόν η πολιτεία ήρθε και έθεσε κανόνες μέσα από ένα νόμο που έλεγε με κάποιες διαδικασίες ότι θα επιλέγεται και θα εκλέγεται ο μουφτής, δεν είναι τυχαίο ότι το ΠΑΣΟΚ με τις όποιες προτάσεις είχε στηρίξει αυτή την επιλογή και δεν είναι τυχαίο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το ψήφισε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κατρίνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share