Κίνα: «Χρυσές δουλειές» – Πούλησε 220 δισεκ. μάσκες κορονοϊού στο εξωτερικό

Author

Categories

Share

«Χρυσές δουλειές» έκανε η Κίνα το 2020. Η χώρα από όπου ξεκίνησε η πανδημία εξήγαγε πέρυσι περίπου 220 δισεκ. χειρουργικές μάσκες, όπως ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου σήμερα, Παρασκευή (29.01.2021).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Κίνα, ο εντυπωσιακός αριθμός αντιστοιχεί σε 40 μάσκες για κάθε άνθρωπο που ζει εκτός της χώρας!

Η Κίνα που επλήγη 1η από τον κορονοϊό, καθιερώθηκε γρήγορα ως ο κορυφαίος κατασκευαστής προστατευτικών μασκών στον κόσμο, με το Πεκίνο να μην διστάζει να το εκμεταλλευτεί αυτό στο διπλωματικό μέτωπο με δωρεές στο εξωτερικό.

Η Κίνα εξήγαγε επίσης 2,3 δισεκ. προστατευτικές στολές και ένα δισεκ. διαγνωστικά τεστ κορονοϊού, όπως εξήγησε σε δημοσιογράφους ο υφυπουργός Εμπορίου Τσιαν Κεμίνγκ. Για την Κίνα είναι «μια σημαντική συνεισφορά στην παγκόσμια μάχη απέναντι στην πανδημία», δήλωσε.

Η Κίνα σε γενικές γραμμές έχει καταφέρει να ανακάμψει από την επιδημία σε επίπεδο υγείας, παρά την εμφάνιση πολλών εξάρσεων της επιδημίας τις τελευταίες εβδομάδες, κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας κοντά στη Ρωσία και την περιοχή γύρω από το Πεκίνο.

Η χώρα είναι μία από τις πολύ λίγες που κατέγραψε το 2020 θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης (+2,3%), κυρίως λόγω της παραγωγής εξοπλισμού για την αντιμετώπιση της Covid-19.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share