Κλιματική καταστροφή – «Μετανάστες»: To πολυβραβευμένo amnimation για την Οδύσσεια μίας πολικής αρκούδας με το μικρό της

Author

Categories

Share

«Μετανάστες», μια πολική αρκούδα και το κουτάβι της τρέπονται σε φυγή λόγω κλιματικής καταστροφής. Είναι το θέμα της ταινίας animation «Migrants (Μετανάστες)» σπουδαστών γαλλικής σχολής κινηματογράφου.

Η ταινία animation «Migrants (Μετανάστες)» επικεντρώνεται στην κλιματική καταστροφή μέσω μίας απλής ιστορίας: Μία πολική αρκούδα και το κουτάβι της εγκαταλείπουν το αρκτικό οικοσύστημα, καθώς παγετώνες καταρρέουν στο νερό και το κάποτε παγωμένο σπίτι τους δεν είναι πλέον βιώσιμο. Προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα κλίμα με πλούσια βλάστηση και… αδιάφορες καφέ αρκούδες.

Την ταινία υπογράφουν σπουδαστές του πέμπτου έτους στη γαλλική σχολή animation Pôle D Zoé Devise, Hugo Caby, Antoine Dupriez, Aubin Kubiak και Lucas Lermytte.

Με πλεκτά πάτσγουορκ και ψηφιακά σκηνικά, δημιουργημένα για να θυμίζουν τεχνικές stop-motion, η ταινία μικρού μήκους «Migrants (Μετανάστες)» πάει πέρα από τις αφηγήσεις για την κλιματική κρίση που εξερευνούν μόνο τις άμεσες επιπτώσεις ενός τυφώνα ή μιας πυρκαγιάς.

Κλιματική καταστροφή – «Μετανάστες»: Αναφορές και στους περιπλανώμενους πρόσφυγες 

Η πολυβραβευμένη πλέον σε διάφορα φεστιβάλ ταινία περιλαμβάνει και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες όταν εκτοπίζονται λόγω αυτών των αιτιών.

«Ξέραμε ότι θέλαμε να κάνουμε μια ταινία μικρού μήκους για την κοινωνία και τα τρέχοντα ζητήματα. Το 2018, έγινε αίτιο αντιπαράθεσης το «Aquarius» που είχε περισώσει μετανάστες αλλά καμία χώρα δεν ήθελε να προσεγγίσει το σκάφος τα λιμάνια της. Μας συγκίνησε αυτό και εμπνευστήκαμε από αυτό ως το θέμα της ταινίας μας. Άρα κάναμε μια ιστορία για το ζήτημα της μετανάστευσης, αλλά με το θέμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη πάνω σε αυτό.

Με πολικές αρκούδες ως τους βασικούς χαρακτήρες μας, καθώς είναι ένα από τα βιολογικά είδη που επηρεάζονται περισσότερο από την κλιματική αλλαγή» εξήγησαν, σε συνέντευξη που έδωσαν στο 3DVF, οι δημιουργοί της ταινίας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share