Κολάζ παλιού έντυπου υλικού, το φόντο για τα πορτρέτα του Μαρκ Πάουελ

Author

Categories

Share

Στο στούντιό του στο Μπράιτον, ο Μαρκ Πάουελ ενώνει τσαλακωμένες σελίδες παλιών βιβλίων και καρτ ποστάλ με σημειώσεις από ταξίδια, και σε αυτό το φόντο φιλοτεχνεί υπερμεγέθη πορτρέτα ανθρώπων κάποιας ηλικίας (συνήθως, αλλά όχι πάντα). Το σκεπτικό βλέμμα τους και οι βαθιές ρυτίδες τους αποδίδονται με στυλό.

«Αυτή την περίοδο εργάζομαι σε μια σειρά μεγαλύτερων σε μέγεθος έργων λόγω του ότι έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στον θεατή, τον φέρνουν περισσότερο αντιμέτωπο με μια δύσκολη κατάσταση αλλά και τον παρηγορούν, ελπίζω» δήλωσε στο Colossal ο Βρετανός καλλιτέχνης. «Επιπλέον, είναι πιο πολύπλοκο γιατί, χρησιμοποιώντας μόνον στυλό, δεν πρέπει να γίνουν λάθη και θα ήταν πολύ μεγάλη ντροπή να χαλάσεις έναν χάρτη, ένα έγγραφο ή γράμμα που έχει επιβιώσει εκατοντάδες χρόνια για να καταστραφεί από εμένα».

Χρειάζεται έναν μήνα για να ολοκληρώσει κάθε υπερμεγέθες πορτρέτο -κάποιες φορές απεικονίζει διάσημες προσωπικότητες, όπως ο καλλιτέχνης Ζαν-Μισέλ Μπασκιά ή ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Χάντερ Σ. Τόμσον- και συνήθως εργάζεται παράλληλα σε περισσότερα από ένα.

Αν και, τελευταία, έχει επιβραδύνει τους ρυθμούς συμμετοχής του σε εκθέσεις, τα καινούργια έργα του θα περιληφθούν σε επικείμενη έκθεση στην Hang-Up Gallery στο Λονδίνο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share