Κωνσταντινούπολη: Περιφορά Επιταφίου από Έλληνες κατοίκους – Εικόνες συγκίνησης και νοσταλγίας στη Βασιλεύουσα

Author

Categories

Share

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα πραγματοποιείται η Ακολουθία του Επιταφίου και στην Κωνσταντινούπολη. Ο ελληνισμός της Πόλης δίνει το παρών στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της Αποκαθήλωσης του Εσταυρωμένου και της Περιφοράς. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του newsit.gr.

Με τη συμμετοχή πολλών Ελλήνων κατοίκων αλλά και επισκεπτών της Κωνσταντινούπολης τελείται η Ακολουθία του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή (22.04.2022).

Η πιο συγκινητική και συγκλονιστική στιγμή είναι η Περιφορά του Επιταφίου στην Πρίγκηπο. Οι Έλληνες Κωνσταντινουπολίτες κάτοικοι συνεχίζουν να τηρούν με ευλάβεια τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του ελληνισμού και της ορθοδοξίας, καθώς συγκεντρώνονται στις εκκλησίες του νησιού.

Το newsit.gr βρέθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο νησί Πρίγκηπος όπου πραγματοποιείται Περιφορά Επιταφίου στους δρόμους. Μάλιστα, το έθιμο αναβίωσε για πρώτη φορά το 2004.

Η Ακολουθία ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής (22.04.2022). Πιστοί με κεριά στο χέρι, μικρά παιδιά με λαμπάδες και χορωδία που αποτελείται από κατοίκους ελληνικής καταγωγής της περιοχής που ψάλλουν τους ύμνους της ημέρας, συμπληρώνουν την ατμόσφαιρα της κατάνυξης, τιμώντας το Θείο Δράμα.

Συγκινούν οι εικόνες με τον φακό και την κάμερα του newsit.gr από την Περιφορά του Επιταφίου στην Πρίγκηπο:

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Πηγή: newsit.gr

Author

Share