Κωνσταντοπούλου: Θα παρεμβαίνω επί της διαδικασίας στο Κοινοβούλιο ως πρώην πρόεδρος της Βουλής

Author

Categories

Share

Τον σύντροφο της, Διαμαντή Καραναστάση, τον υποψήφιο βουλευτή, Σπύρο Μπιμπίλα και τον έτερο υποψήφιο, Σπήλιο Ζαχαρόπουλο, οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκαν στο στόχαστρο εξαιτίας των θέσεων που πήραν στα ψηφοδέλτια της “Πλεύσης Ελευθερίας”, υπερασπίστηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 

Ακόμη η Ζωή Κωνσταντοπούλου επανέλαβε το ότι θα κάνει χρήση του άρθρου 97 του Κανονισμού της Βουλής μέσω του οποίου έχει την δυνατότητα να παρεμβαίνει επί της κοινοβουλευτικής διαδικασίας ελεύθερα, όχι, δηλαδή, μόνο ως αρχηγός κοινοβουλευτικός κόμματος, αλλά και με την παλαιότερη ιδιότητά της.

Υπενθυμίζεται ότι το άρθρο 97 της Βουλής αναφέρει τα εξής: «…Με εξαίρεση την παράγραφο 4 του άρθρου 143, οι πρώην Πρωθυπουργοί, που διετέλεσαν Βουλευτές και Αρχηγοί Κόμματος σε Κυβερνήσεις που έλαβαν ψήφο
εμπιστοσύνης της Βουλής και δεν μετέχουν στην Κυβέρνηση, ακούγονται όποτε ζητήσουν το λόγο για χρόνο ίσο με αυτόν που διατίθεται κάθε φορά στους αναπληρωτές εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων για την πρωτολογία τους. Το ίδιο δικαίωμα έχουν και οι διατελέσαντες Πρόεδροι της Βουλής…».

Παράλληλα προανήγγειλε ότι θα παρεμβάνει στις ακροάσεις φορέων πριν την ψήφιση νομοσχεδίων που αφορούν την κοινωνία, ενώ συμπλήρωσε πως θα συμμετέχει με δύο ψήφους στη Διάσκεψη των Προέδρων (η μία εξ ‘ αυτών θα είναι η δική της, καθώς μπορεί να συμμετέχει στις συνεδριάσεις ως πρώην πρόεδρος της Βουλής).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share