Κορονοϊός: 58 περιστατικά επαναμόλυνσης στη Βραζιλία

Author

Categories

Share

Το υπουργείο Υγείας στη Βραζιλία μελετά 58 ύποπτα περιστατικά επαναμόλυνσης από κορονοϊό, αφού βεβαιώθηκε το πρώτο περιστατικό.

Αυτό ήταν μια 37χρονη υγειονομική στην πόλη Νατάλ, στο βόρειο τμήμα στη Βραζιλία, που διαγνώστηκε θετική τον Ιούνιο και ξανά 116 ημέρες αργότερα, τον Οκτώβριο, ανέφερε χθες το υπουργείο.

Η επαναμόλυνση επιβεβαιώθηκε από το ερευνητικό κέντρο FioCruz στο Ρίο ντε Τζανέιρο.Μέχρι στιγμής, 58 ύποπτα περιστατικά αναμόλυνσης έχουν καταγραφεί και μελετώνται από τις αρχές, είπε η εκπρόσωπος τύπου.

Σύμφωνα με την ίδια, στα περιστατικά αυτά περιλαμβάνονται ασθενείς που διαγνώστηκαν θετικοί και η αναμόλυνσή τους πρέπει να επιβεβαιωθεί ως ξεχωριστή μόλυνση και όχι ως επανεμφάνιση της ίδιας μόλυνσης.

Η Πάολα Ρεσέντε, η ερευνήτρια του FioCruz που ανέλυσε την ακολουθία γονιδίου στην περίπτωση της γυναίκας στο Νατάλ, είπε πως φαίνεται πως η ασθενής δεν είχε παράγει επαρκή αριθμό αντισωμάτων προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο να μολυνθεί ξανά έπειτα από περισσότερες από 90 ημέρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share