Κορονοϊός: Ανεμβολίαστο το 94% του πληθυσμού της Γκάνας – Εστία υπερμετάδοσης το διεθνές αεροδρόμιο Κοτόκα

Author

Categories

Share

Ο κορονοϊός πολιορκεί τη Γκάνα όπου μόνο το 5,7% των πολιτών έχει εμβολιαστεί. Από Δευτέρα (13.12.2021) όσοι ανεμβολίαστοι Γκανέζοι φτάνουν στη χώρα, θα εμβολιάζονται στο αεροδρόμιο, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Οι αρχές της Γκάνας ανησυχούν για το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού για τον κορονοϊό, καθώς το 94% του πληθυσμού είναι ανοχύρωτο. Εξάλλου όσοι Γκανέζοι αναχωρούν από τη χώρα θα πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, επεσήμανε ο γενικός διευθυντής της υγειονομικής υπηρεσίας Πάτρικ Κούμα –  Αμποάγκιε, επικαλούμενος την άνοδο των κρουσμάτων του covid-19 και τον εντοπισμό του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του κορονοϊού.

Μέχρι στιγμής στη Γκάνα έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού περίπου το 5,7% του πληθυσμού των 30 εκατομμυρίων, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Reuters.

Κορονοϊός – Γκάνα: Έξι στα 10 νέα κρούσματα στο αεροδρόμιο

Οι νέοι κανόνες είναι μεταξύ των πιο αυστηρών που ισχύουν στην Αφρική, όπου η εκστρατεία ανοσοποίησης καθυστερεί λόγω της έλλειψης εμβολίων, αλλά και των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα.

«Η τρέχουσα άνοδος των κρουσμάτων σε συνδυασμό με τον εντοπισμό του στελέχους Όμικρον μεταξύ ταξιδιωτών από το εξωτερικό και την αναμενόμενη αύξηση των μολύνσεων στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου απαιτούν τη λήψη έκτακτων μέτρων προκειμένου να αποφευχθεί μια μεγάλη έξαρση του covid-19 στην Γκάνα», τόνισε ο Κούμα – Αμποάγκιε.

Η Γκάνα προσπαθεί να επιταχύνει αυτό τον μήνα την εμβολιαστική της εκστρατεία και από τις 22 Ιανουαρίου θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για κάποιες ομάδες, μεταξύ των οποίων οι κυβερνητικοί υπάλληλοι, οι υγειονομικοί και οι φοιτητές.

Επίσης από τον Ιανουάριο θα απαιτείται αποδεικτικό εμβολιασμού για την είσοδο σε νυχτερινά κέντρα, στις παραλίες, τα στάδια και τα εστιατόρια.

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες, τα νέα κρούσματα covid-19 που εντοπίζονταν στο διεθνές αεροδρόμιο Κοτόκα, στην πρωτεύουσα της Γκάνας, την Άκρα, αποτελούσαν περίπου το 60% των συνολικών μολύνσεων που καταγράφονταν στη χώρα, εξήγησε ο Κούμα – Αμποάγκιε.

Τα στοιχεία από το αεροδρόμιο δείχνουν ότι οι άνθρωποι που ήταν θετικοί στην covid-19 ήταν τρεις φορές πιο πιθανό να είναι ανεμβολίαστοι, πρόσθεσε ο ίδιος. Μεταξύ αυτών των κρουσμάτων εντοπίστηκαν 34 μολύνσεις από το στέλεχος Όμικρον, το 75% των οποίων αφορούσε μη εμβολιασμένους.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί στη Γκάνα 131.246 κρούσματα covid-19 και 1.228 θάνατοι από τη νόσο.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share