Κορονοϊός: Χιλιάδες κρούσματα και εκατοντάδες θάνατοι σε Χιλή και Μεξικό το τελευταίο 24ωρο

Author

Categories

Share

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση με τον κορονοϊό σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής, κάτι που φαίνεται και πάλι από τα κρούσματα και τους θανάτους το τελευταίο 24ωρο.

Στο Μεξικό ανακοινώθηκαν 10.003 νέα κρούσματα και 502 νέοι θάνατοι, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 133.706 νεκρούς επί συνόλου 1.534.039 μολύνσεων.

Για πρώτη φορά έπειτα από έξι ημέρες, ο αριθμός των ασθενών που υπέκυψαν έπεσε κάτω από το όριο των χιλίων.

Στελέχη του υπουργείου Υγείας έχουν τονίσει επανειλημμένα ότι στην πραγματικότητα, οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι από αυτούς που καταγράφονται επίσημα.

Πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης

Επίσης χθες, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε για πρώτη φορά ότι ασθενής έχει μολυνθεί από το μεταλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στα μέσα Σεπτεμβρίου στη Βρετανία και θεωρείται ακόμη πιο μολυσματικό. Η περίπτωση διαγνώστηκε στην πόλη Ματαμόρος, στην πολιτεία Ταμαουλίπας.

Πρόκειται για 56χρονο άνδρα που ταξίδεψε αεροπορικώς από την πρωτεύουσα στη Ματαμόρος, σύμφωνα με την πολιτειακή υπουργό Υγείας, την Γκλόρια Μολίνα. Δεν δημοσιοποιήθηκαν ούτε το όνομα, ούτε η εθνικότητά του. Οι αρχές τον χαρακτήρισαν «ταξιδιώτη από το εξωτερικό».

Σύμφωνα με τις αρχές της πολιτείας Ταμαουλίπας, μετά τη διάγνωση έγιναν τεστ σε όλους τους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους με το οποίο ταξίδεψε ο άνδρας, πάντως είχαν όλα αρνητικό αποτέλεσμα.

Χιλή: Πάνω από 4.000 κρούσματα στην Χιλή

Η Χιλή έκλεισε την περασμένη εβδομάδα συνεχίζοντας να καταγράφει τους υψηλότερους αριθμούς μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό μέσα στο τελευταίο εξάμηνο, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε χθες Κυριακή το υπουργείο Υγείας.

Επιβεβαιώθηκαν 4.181 κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες, με το σύνολο των μολύνσεων να φθάνει τις 641.923.

Το ίδιο διάστημα υπέκυψαν ακόμη 59 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να ανέρχεται στους 17.096 νεκρούς.

Ο υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις τόνισε πως η κατάσταση παραμένει «περίπλοκη», καθώς καταγράφεται σταθερή αύξηση των κρουσμάτων στις περιφέρειες Ατακάμα, Αντοφαγκάστα, Ταραπακά και Λος Λάγος.

Χθες νοσηλεύονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) 946 άνθρωποι, οι 773 διασωληνωμένοι και 74 σε κρίσιμη κατάσταση.

Πηγή: newsit.gr

Author

Share