Κορονοϊός χωρίς έλεος στις ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τις 310.000 οι νεκροί

Author

Categories

Share

Ασταμάτητος συνεχίζει ο κορονοϊός να θερίζει ζωές στις ΗΠΑ. Για ακόμη ένα 24ωρο ο αριθμός των νεκρών σε μια μέρα ξεπέρασε τις 3.000. Είναι η τέταρτη φορά που οι ΗΠΑ ξεπέρασαν το όριο των 3.000 θανάτων ημερησίως μέσα σε 10 ημέρες.

Για ακόμη ένα 24ωρο, οι ΗΠΑ κατέγραψαν ένα βαρύτατο απολογισμό, με 3.249 θανάτους αλλά και περισσότερα από 247.544 κρούσματα σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χοπκινς.

Ο απολογισμός των θυμάτων του κορονοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασε, πλέον, τους 310.000 νεκρούς.

Click4more Science: Το εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό το σημαντικότερο επιστημονικό επίτευγμα του 2020

Η χώρα συνεχίζει να είναι αντιμέτωπη με φοβερή αναζωπύρωση της πανδημίας εδώ και πάνω από έναν μήνα. Το φράγμα των 200.000 μολύνσεων έχει ξεπεραστεί τις 12 από τις τελευταίες 15 ημέρες.

Χθες, οι ΗΠΑ κατέγραψαν διπλό τραγικό ρεκόρ με πάνω από 3.700 θανάτους και περισσότερα από 250.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι φοβούνταν αυτή την έξαρση μετά τη μεγάλη γιορτή των Ευχαριστιών, πριν από τρεις εβδομάδες, όταν εκατομμύρια Αμερικανοί είχαν ταξιδέψει για να συμμετάσχουν σε οικογενειακές συγκεντρώσεις. Οι ειδικοί φοβούνται πως η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο, καθώς πλησιάζουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.

Η εκστρατεία εμβολιασμού γιγαντιαίων διαστάσεων που άρχισε τη Δευτέρα στις ΗΠΑ, με τις πρώτες ενέσεις του σκευάσματος των Pfizer/BioNTech, δεν θα ανακόψει την αναζωπύρωση της πανδημίας, προειδοποιούν, καθώς θα περάσουν αρκετοί μήνες προτού να έχει ανοσοποιηθεί επαρκώς μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Εξάλλου χθες Πέμπτη, επιτροπή ειδικών που συμβουλεύει τον αμερικανικό ομοσπονδιακό οργανισμό φαρμάκων (FDA) συνέστησε να εγκριθεί επίσης η κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου της αμερικανικής εταιρείας Moderna, ανοίγοντας τον δρόμο ώστε να αρχίσει η διανομή δόσεων σε όλη τη χώρα πιθανόν ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share